Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena Tasavertainen yhteiskunta kaikille lajeille

Eläimiin liittyvät kysymykset ovat merkittävä osa poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua. Asia sysätään marginaaliin vasta silloin, kun keskustelu kääntyy eläinten hyödyntämisestä eläinten oikeuksiin ja eläinten hyvinvointiin.

Eläinkysymyksissä valtaa käyttävät pääasiassa päättäjät, jotka haluavat edistää eläinten käyttöä ruoantuotannossa, turkistarhoilla, metsästyksessä tai eläinkoetutkimuksessa.

Tähän asiaan on saatava suunnanmuutos. Tarvitsemme päättäjiä, jotka ovat valmiita puhumaan eläinten paremman tulevaisuuden puolesta. On tärkeää, että poliittisen keskusteluun eläinten oikeudet tuodaan esille tasavertaisena asiana muiden asioiden rinnalla.

Mielestäni poliittisen keskustelun keskiöön on nostettava kasviperäisen proteiinilähteiden tuotannon lisääminen ja tukeminen, turkistarhauksen lakkauttaminen mahdollisimman lyhyellä siirtymäajalla, luonnonvaraisten villieläinten hyvinvoinnin turvaaminen sekä eläinten oikeuksien kirjaaminen Suomen perustuslakiin.

Nämä kaikki ovat tärkeitä askelia kohti tasavertaista yhteiskuntaa kaikille lajeille.

Sami Säynevirta

metsätalousinsinööri

eduskuntavaaliehdokas (vas)