Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Palkanmaksun tilanne kääntynyt selvästi parempaan suuntaan

Tapio Havasto kritisoi Helsingin kaupungin palkanmaksun ongelmia ja niistä johtuvia ruuhkia asiakaspalvelussa (HU 8.3.). Hän on oikeassa todetessaan, että haasteet ovat jatkuneet pian vuoden.

Tilanne palkanmaksussa on nyt keväällä kuitenkin aivan toinen kuin aikaisemmin vuonna 2022. Vaikka selvitys- ja korjaustyötä on edelleen paljon, on palkanmaksun tilanne kääntynyt selvästi parempaan suuntaan. Saamme nykyisellään korjattua uusia palkkavirheitä nopealla tahdilla, isoimmat puutteet jopa saman päivän aikana tai ennen kuin virhe ehtii mennä palkka-ajoon.

Meitä haastaa edelleen vuodelta 2022 kertyneet palkkavirheet. Teemme kovasti töitä, jotta saisimme käsiteltyä ja korjattua kaikki vuoden 2022 palkkavirheet maaliskuun loppuun mennessä.

Myös asiakaspalvelun ruuhkaa on saatu purettua. Olemme lisänneet työntekijöitä asiakaspalveluun, jotta saamme kohtuullisessa ajassa vastattua yhteydenottoihin eri ruuhkatilanteissa. Esimerkiksi verokorttien toimittamisen ajankohta vuodenvaihteessa on tyypillinen tilanne, jolloin yhteydenottojen määrä nousee.

Yhteydenottojen käsittelyyn saamme lisää sujuvuutta nyt keväällä, kun otamme käyttöön palvelunhallintajärjestelmän. Sen avulla pystymme nopeammin käsittelemään meille Talpaan tulevia yhteydenottoja ja asiakas voi myös itse seurata oman asiansa etenemistä.

Me palkkapalveluja tuottavassa liikelaitos Talpassa käsittelemme kaikki palkkoihin tulleet yhteydenotot ja selvitämme jokaisen yhteydenoton. Pahoittelemme haittaa, jota palkanmaksun haasteet ovat aiheuttaneet Helsingin kaupungin työntekijöille, niin vakituisille kuin keikkatyötä tekeville.

Tavoitteenamme on, että automaatiolla ja sähköisillä työvälineillä saamme tehostettua palkanlaskentaa ja näin palvelemaan myös yhteyttä ottavia asiakkaita entistä paremmin. Minulla on täysi luottamus siihen, että saamme palkanlaskentaa ja asiakaspalvelua vietyä Helsingissä tulevaisuudessa jopa lähtötilannetta paremmalle tasolle.

Anniina Kitula

Talpan toimitusjohtaja