Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Tolkku takaisin

Olen tavannut vaalikentillä lukuisan määrän ihmisiä, jotka kysyvät miksi monet asiat ovat kääntyneet päälaelleen. Kaupungissamme on varhaiskasvatus, koulut ja terveydenhuolto pulassa. Katujengit, alaikäisten rikokset ja koulupäivien turvallisuus puhuttaa. Kaupungin työntekijöiden palkanmaksu tökkii edelleen jo vuosi ongelmien alkamisesta. Ihmiset kärvistelevät korkeiden asumisen, liikkumisen ja sähkön hinnan kanssa mutta samaan aikaan rahaa hassataan jos mihin, myös ulkomaille.

Ihmisten on vaikea ymmärtää miksi rahan käyttö on tavattoman kallista silloin kun se menee oman kansan auttamiseen mutta tavattoman halpaa silloin kun rahalla autetaan muita tai sitä käytetään täysin toissijaisiin menoihin.

Ei suomalainen paljoa pyydä, mutta korkean verotuksen maassa on oikeus odottaa veroille vastinetta. Sitä että apua saa kun sairastaa, lapsilla on turvallinen päivä sillä välin vanhempi työskentelee ja että vanhuksistamme ja vammaisistamme pidetään huolta. Että omaishoitajaa tuetaan kun hän huolehtii rakkaimmastaan inhimillisellä hoidolla samalla säästäen yhteiskunnan varoja.

Suomalaiset lähtevät myös siitä, että maassa ollaan maan tavalla ja sopeudutaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen arvoihin. Rikolliset otetaan kiinni ja rangaistaan. Jos tulee ulkomailta tänne tekemään rikoksia, ansaitsee maasta poistamisen. Ei turvaa voi saada muille turvattomuutta aiheuttaen.

Lopulta kysymys on varsin simppelistä toiminnasta, asioiden tärkeysjärjestykseen laittamisesta. Ensin huolehditaan turvallisuudesta, terveydestä, koulutuksesta ja siitä että Suomessa on hyvä elää, kasvattaa lapsia, tehdä työtä ja yrittää. Ja siitä, että ihminen saa työstään kohtuullisen korvauksen ja se tulee tilille silloin kun on sovittu.

Päättäjien on aika keskittyä perusasioihin ja palauttaa tolkku takaisin.

Siinäkin riittää tekemistä seuraaviksi vuosiksi. Tähän perussuomalaiset ovat valmiina.

Mari Rantanen

kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu

eduskuntavaaliehdokas (ps.)