Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kommentti Helsinkiläinen kylähenki kukoistaa Oulunkylässä ja Roihuvuoressa

Oulunkylässä ja Roihuvuoressa on onnistuttu luomaan ainutlaatuisia ilmiöitä, jotka vetävät väkeä kauempaakin, kirjoittaa toimituspäällikkö Aapo Siippainen.

Roihuvuori osoitti jälleen helsinkiläistä kylähenkeä, kun Superpesiksessä pelaava Roihuttaret keräsi sunnuntaiseen kotiotteluun yli 500 katsojaa. Vaikka Roihuttaret eivät päässeet taistelemaan kunnolla ottelun voitosta, yleisö kannusti omiaan loppuun saakka.

Roihuvuoreen valmistui uusi pesisstadion kaksi vuotta sitten. Ottelutapahtuma on järjestetty esimerkillisesti. Sujuvasanaiset selostajat pitävät yleisön hyvin tilanteen tasalla. Tämä on tärkeää, jos ei tunne kaikkia pesäpallon erikoistilanteita. Kahvi- ja ruokapisteiden määrää on lisätty. Musiikki on mukaansatempaavaa ja äänentoisto hyvä. Valitettavaa löytyy oikeastaan vain parkkipaikkojen vähäisyydestä.

Jalkapallon Ykkösen kärkijoukkue Gnistan on Oulunkylän ylpeys. Toukokuun alussa kotikentällä oli mainio tunnelma, kun sekä vierasjoukkue Tammisaaren EIF:n fanit että Gnistanin kannattajat pitivät hyvää metakkaa katsomossa. Mustapekka-areenan yläterassilla laulavien aikuisten lisäksi peleissä on alati kasvava juniorijoukko, joka tanssii ja hyppii alakatsomossa.

Töppäyksiäkin on tehty. Lopputalven HIFK-pelissä joukkueiden lapsifanit provosoivat toisiaan Oulunkylän katsomossa. Ilmassa oli huolestuttavia merkkejä aggressiivisesta yhteenotosta.

Ykköseen noussut Käpylän Pallo voi synnyttää Kallioon kesäksi futisilmiön, koska kotiottelut pelataan Brahen kentällä. Joukkue pelaa useita paikallisotteluita muita helsinkiläisseuroja vastaan. Esimerkiksi huhtikuun Gnistan-ottelussa katsojia oli 850.

Veikkausliigassa ei nähdä tänä vuonna suomalaisen jalkapallon klassikkoa, HJK:n ja HIFK:n välistä derbyä. Ykköseen pudonnut HIFK on saanut tahmeasta alkukaudesta huolimatta Töölön stadionille taas reilusti yli 1300 katsojaa. Toukokuussa alkanut voittoputki lupaa suurempaakin suosiota.

Töölön Kisahallissa tehtiin tiistaina historiaa, kun Helsinki Seagulls voitti ensimmäisen koripallon miesten Suomen mestaruuden. Edellisen kerran Pantteri-patsasta on nostettu Helsingissä 1998. SM-kultaa voitti tuolloin Torpan Pojat. Paras palkinto Seagullsille olisi tieto, siitä että ikuisuusprojektiksi jämähtänyt Garden Helsinki -areena nytkähtäisi vihdoin eteenpäin ja joukkue saisi kunnon kotikentän.

Aapo Siippainen, toimituspäällikkö