Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Helsingin on suosittava yksityisautoilua ydinkeskustassa

– Yksityisautoilua hankaloittavat rakenteet, kuten kaupunkipyöräparkit on purettava, lukija kirjoittaa

Helsingin kaupunki on tehnyt pahimmat kauaskantoiset virheensä yksityisautoilua suosimattomalla kaupunkipolitiikallansa. Ammattitaidottoman kaupunkipolitiikan vuoksi autoilijat suosivat Helsingin keskustan ulkopuolisia kauppakeskuksia ja kärsijöitä ovat asiakaskadon seurauksena ydinkeskustan kivijalkaliikkeet.

Helsinki on kaupunkipolitiikallaan on ainoa eurooppalainen pääkaupunki, joka kuihduttaa elävän kaupunkikulttuurinsa. Elävän eurooppalaisen kaupunkikulttuurin helmiä ovat juuri pienet hienot kivijalkaliikkeet.

Helsingin ydinkeskustassa on yksityisautoilua hankaloittavat rakenteet esimerkiksi kaupunkipyöräparkit purettava, alkuperäiset ajokaistamäärät ajoradoilla palautettava ja edistettävä autoilijoiden helppoa saapumista ja pysäköintiä.

Helsingin kaupungin on mahdollisimman pian laskettava pysäköintimaksua yhteen euroon tunnilta ydinkeskustassa kaikkina viikonpäivinä. Asiakaspysäköintipaikkojen määrää on lisättävä kivijalkaliikkeiden edustalla ja välittömässä läheisyydessä.

Uusien kaupunginosien kivijalkaliikkeiden menestymisen kannalta helppo saavutettavuus henkilöautolla ja riittävä pysäköintipaikkojen määrä on huomioitava katusuunnittelussa.

Keskustan ulkopuoliset kauppakeskukset suosivat yksityisautoilua ilmaisella pysäköinnillä ja riittävällä määrällä pysäköintipaikkoja. Helsingin kaupungin on vastattava suosimalla yksityisautoilua Helsingin ydinkeskustassa.

Laadukas kaupunkisuunnittelu huomioi kaupunkilaiset, yrittäjät, autoilijat ja infrastruktuurin toimivana kokonaisuutena.

Kim Väisänen

Helsinki