Valmentaja Mirjami Penttisen kohu ei näytä vaikuttaneen Team Uniquen suorituksiin – muodostelmaluistelun MM-paikka ratkeaa viikonloppuna

toimitus

Tulevana viikonloppuna kilpaillaan Espoon Metro-areenalla muodostelmaluistelun Suomen mestaruuksista. Samalla ratkotaan Suomen kaksi paikkaa kevään MM-kisoihin, jotka järjestetään Yhdysvaltojen Lake Placidissa.

SM-kilpailussa mestaruudet ratkotaan SM-noviisien, -junioreiden ja -senioreiden sarjoissa. MM-kisapaikasta kisaavat tässä vaiheessa enää seniorit. Junioreiden MM-kisapaikat on ratkottu jo kauden aikaisemmissa kilpailuissa. Englannin Nottinghamiin maaliskuussa junioreiden MM-kisoihin matkaavat HSK:n Team Mystique ja HTK:n Team Fintastic.

SM-kisaan osallistuu neljä seniorijoukkuetta: Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Helsinki Rockettes (RCKT), Espoo Synchronized Skatersin Lumineers, Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity (MIU) ja Helsingfors Skridskoklubbenin Team Unique.

Tämä kausi on ollut todella tasainen kisa kolmen, RCKTn, MIUn ja Team Uniquen, kesken. Kauden loppua kohti Team Unique on kiskaissut kaulaa muihin. SM-kilpailuun säilyy vielä huima jännite sekä voittajan että pisteiden suhteen.

Suomi on aina osallistunut kahdella joukkueella vuodesta 2000 järjestettyihin lajin MM-kisoihin. Saaliina noista kisoista on peräti 23 eriväristä mitalia.

HSK:n Team Unique on ollut tällä kaudella otsikoissa valmentaja Mirjami Penttisen kohun myötä. Valmentaja on kauden tärkeimmällä hetkellä toimitsijakiellossa.

Hälinä joukkueen ympärillä ei kuitenkaan tunnu luistelijoita hetkauttavan; joukkue luisteli runsas viikko sitten Milanon kisoissa kauden omat ja Suomen ennätyspisteensä. Muutenkin kausi on ollut nousujohteinen, joukkue on vahvasti kiinni MM-kisalipussa.

Paineet ovat muilla joukkueilla. Kestomenestyjä HTK:n Helsinki Rockettes on jäämässä ulos MM-kisoista, jos se ei yllä viikonlopun aikana huippusuorituksiin. Paikka kisoihin aukeaa ainoastaan SM-kullalla.

Inka Korpio luistelee ensimmäistä vuottaan kasvattajaseuransa seniorijoukkueessa. Nuori luistelija on raivannut tiensä ”avauskokoonpanoon” tyylikkäällä ja teknisellä luistelulla. Miten joukkue kestää paineet, kun vain voitto kelpaa?

– Olemme harjoitelleet viime viikot äärimmäisen intensiivisesti ja kovaa. Uskon SM-kultaan ja kisapaikkaan, Inka Korpio valaa uskoa SM-viikonlopun taistoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut