Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Kaupungin tarjottava päiväkotien työntekijöille "Helsinki-brändin" mukaiset vaatteet

Kaupungin omistamien päiväkotien työntekijöille pitäisi tarjota työvaatteet henkilöstöetuna, ehdottaa kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Jaana Pelkonen (kok.).

– Ulkoilu säällä kuin säällä on olennainen osa lasten päiväkotipäivää ja myös henkilökunnalla on oltava tähän oikeanlaiset varusteet. Tällä hetkellä henkilökunta joutuu hankkimaan ulkoiluvaatetuksen itse, vaikka se on kyseisessä työssä välttämätön varustus. Kunnolliset ulkoiluvarusteet ovat henkilökunnalle iso investointi, Pelkonen katsoo jättämässään valtuustoaloitteessa.

Hänen mukaansa työvaatekustannukset voi joissain tapauksista vähentää verotuksessa, mutta omavastuu on korkea.

– Osana hyvää työnantajapolitiikkaa voisi kaupunki tarjota päiväkotien henkilöstölle Helsingin brändin mukaiset ulkoiluvaatteet. Yhtenäinen vaatetus ei olisi pakollinen, mutta kaupunki hankkisi vaatteet niitä toivoville, Pelkonen ideoi.

Ulkoiluvaatteet olisi sekä hyvä henkilöstöetu että tukisi työssä viihtymistä, Pelkonen uskoo. Hankintaa toteutettaessa pitäisi huomioida henkilöstön toiveet ja tuotteiden kestävyys. Pelkosen helmikuussa jättämän aloitteen on allekirjoittanut 20 muuta valtuutettua.