Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Haagan liikenneympyrään kaavaillaan jättimäistä terveyskeskusta ja perheiden palveluita - hankkeesta pyydetään nyt kaupunkilaisten mielipidettä

Helsingin kaupunki kerää asukkaiden ajatuksia Länsi-Helsinkiin suunnitelluista sote-palveluista. Tällä hetkellä Haagan liikenneympyrään kaavaillaan arviolta vuonna 2027 aukeavaa terveys- ja hyvinvointikeskusta ja perhekeskusta. Kyseinen, maan suurin liikenneympyrä tunnetaan myös Pitäjänmäen liikenneympyränä - se mullistuu tulevaisuudessa Vihdintien bulevardisoinnin ja pikaratikan myötä.

Mielipiteitä alustavasta suunnitelmasta pyydetään alueen asukkailta 9. maaliskuuta mennessä. Lisäksi kaupunki järjestää 4. huhtikuuta työpajan hankkeeseen liittyen. Työpajassa muodostetaan yhteisiä näkemyksiä tulevaisuuden palveluista Haagassa.

Tämän päivän terveys- ja hyvinvointikeskukset tarjoavat muun muassa terveysasemapalveluja, aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluja, hammashoitoa, psykiatria- ja päihdepalveluja, fysioterapiaa, toimintaterapiaa, vammaisten palveluja ja laboratoriopalveluja.

Nykyiset perhekeskukset kokoavat samaan palvelupisteeseen lasten, nuorten ja perheiden palveluja, ehkäisevistä palveluista erityispalveluihin. Äitiys- ja lastenneuvolapalvelujen lisäksi perhekeskuksesta saa muun muassa lapsiperheiden kotipalvelua, sosiaaliohjausta, puheterapiaa, toimintaterapiaa ja fysioterapiaa, perheneuvolan palveluja, vammaisten palveluja sekä lastensuojelun palveluja.