Haagan liikenneympyrään kaavaillaan jättimäistä terveyskeskusta ja perheiden palveluita - hankkeesta pyydetään nyt kaupunkilaisten mielipidettä

Havainnekuva Haagan liikenneympyrästä, joka Vihdintien kaupunkibulevardin myötä muuttuu täysin. © Tietoa Finland Oy / Joel Mäk

Anniina Virtanen

Helsingin kaupunki kerää asukkaiden ajatuksia Länsi-Helsinkiin suunnitelluista sote-palveluista. Tällä hetkellä Haagan liikenneympyrään kaavaillaan arviolta vuonna 2027 aukeavaa terveys- ja hyvinvointikeskusta ja perhekeskusta. Kyseinen, maan suurin liikenneympyrä tunnetaan myös Pitäjänmäen liikenneympyränä - se mullistuu tulevaisuudessa Vihdintien bulevardisoinnin ja pikaratikan myötä.

Mielipiteitä alustavasta suunnitelmasta pyydetään alueen asukkailta 9. maaliskuuta mennessä. Lisäksi kaupunki järjestää 4. huhtikuuta työpajan hankkeeseen liittyen. Työpajassa muodostetaan yhteisiä näkemyksiä tulevaisuuden palveluista Haagassa.

Tämän päivän terveys- ja hyvinvointikeskukset tarjoavat muun muassa terveysasemapalveluja, aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluja, hammashoitoa, psykiatria- ja päihdepalveluja, fysioterapiaa, toimintaterapiaa, vammaisten palveluja ja laboratoriopalveluja.

Nykyiset perhekeskukset kokoavat samaan palvelupisteeseen lasten, nuorten ja perheiden palveluja, ehkäisevistä palveluista erityispalveluihin. Äitiys- ja lastenneuvolapalvelujen lisäksi perhekeskuksesta saa muun muassa lapsiperheiden kotipalvelua, sosiaaliohjausta, puheterapiaa, toimintaterapiaa ja fysioterapiaa, perheneuvolan palveluja, vammaisten palveluja sekä lastensuojelun palveluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut