Haagan liikenneympyrään kaavaillaan jättimäistä terveyskeskusta ja perheiden palveluita - hankkeesta pyydetään nyt kaupunkilaisten mielipidettä

Havainnekuva Haagan liikenneympyrästä, joka Vihdintien kaupunkibulevardin myötä muuttuu täysin. © Tietoa Finland Oy / Joel Mäk

Anniina Virtanen

Helsingin kaupunki kerää asukkaiden ajatuksia Länsi-Helsinkiin suunnitelluista sote-palveluista. Tällä hetkellä Haagan liikenneympyrään kaavaillaan arviolta vuonna 2027 aukeavaa terveys- ja hyvinvointikeskusta ja perhekeskusta. Kyseinen, maan suurin liikenneympyrä tunnetaan myös Pitäjänmäen liikenneympyränä - se mullistuu tulevaisuudessa Vihdintien bulevardisoinnin ja pikaratikan myötä.

Mielipiteitä alustavasta suunnitelmasta pyydetään alueen asukkailta 9. maaliskuuta mennessä. Lisäksi kaupunki järjestää 4. huhtikuuta työpajan hankkeeseen liittyen. Työpajassa muodostetaan yhteisiä näkemyksiä tulevaisuuden palveluista Haagassa.

Tämän päivän terveys- ja hyvinvointikeskukset tarjoavat muun muassa terveysasemapalveluja, aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluja, hammashoitoa, psykiatria- ja päihdepalveluja, fysioterapiaa, toimintaterapiaa, vammaisten palveluja ja laboratoriopalveluja.

Nykyiset perhekeskukset kokoavat samaan palvelupisteeseen lasten, nuorten ja perheiden palveluja, ehkäisevistä palveluista erityispalveluihin. Äitiys- ja lastenneuvolapalvelujen lisäksi perhekeskuksesta saa muun muassa lapsiperheiden kotipalvelua, sosiaaliohjausta, puheterapiaa, toimintaterapiaa ja fysioterapiaa, perheneuvolan palveluja, vammaisten palveluja sekä lastensuojelun palveluja.

Aiheeseen liittyvää

 1. Myllypuron terveyskeskuksen viivästymisestä uutta tietoa – vaikutus näkyy myös Kontulassa ja Kivikossa
  19.2.2020 7:25
 2. Helsingissäkin halutaan ulkoistaa terveysasemia – hoitoon pääsyn kehitys on ollut surkeaa
  17.12.2019 19:15
 3. Lähiterveysaseman lakkautus pelottaa iäkkäitä – "Liikkuminen on hidasta rollaattorilla"
  3.11.2019 9:10
 4. 140 000 helsinkiläistä saa yhteisen jättiterveysaseman – uudisrakennus Kampin metroaseman päälle
  28.4.2017 13:53
 5. Helsinkiläinen Essi ei saanut aikaa omalle terveysasemalleen edes vuoden päähän – "Kävisiköhän Töölössä parempi flaksi lääkäriaikojen suhteen"
  9.6.2019 10:20

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut