Käpylän suositut iltapäivätanssit jouduttiin keskeyttämään toistaiseksi – "Vaatii paljon vapaaehtoisia vetämään tällaista"

Karjalatalolla reilun vuoden päivät järjestetyt eläkeläisten suositut iltapäivätanssit ovat nyt katkolla. Tansseja järjestävän Keski-Helsingin senioreiden mukaan viimeiset tanssit järjestettiin viime viikon maanantaina.

Syy määrittelemättömään taukoon tai jopa tanssien lopettamiseen on Helsingin Uutisten tietojen mukaan kuolemantapaus, jonka vuoksi hallitus joutui järjestäytymään uudelleen. Uusi puheenjohtaja sanoo, että tilanne on nyt täysin auki.

– Tanssit ovat nyt ainakin tauolla. Kokoamme parhaillaan uutta tanssityöryhmää ja katsomme sen jälkeen, miten tämä tästä etenee.

Yhdistys ilmoitti tanssien päättymisestä nettisivuillaan.

Päivätansseja senioreille on järjestetty vapaaehtoistoimintana, eikä siitä makseta järjestäjille rahallista korvausta. Puheenjohtaja ei vielä tässä vaiheessa osaa sanoa, jatkuvatko tanssit ja jos niin koska.

– Meillä ei ole ollut vielä jäsenkokousta, joten en tiedä, että löytyykö kiinnostuneita ihmisiä vetämään tätä toimintaa.

– Se vaatii aika paljon vapaaehtoisia vetämään tällaista. Pitää olla lipunmyyjät, ovimiehet ja kaikki muu siihen päälle, puheenjohtaja jatkaa.

Tansseissa on ollut paikalla myös elävä orkesteri.

Senioreiden päivätansseja on järjestetty Karjatalolla viime vuoden tammikuusta alkaen. Sitä ennen tansseja tanssittiin säännöllisesti yli 30 vuoden Vanhalla ylioppilastalolla, mutta kohonneen vuokran vuoksi yhdistys joutui etsimään uuden tanssitilan toisaalta.

Karjalatalo on Käpylässä sijaitseva Karjalan Liiton omistama talo, josta voi vuokrata tiloja erilaisiin tapahtumiin ja juhliin. Talo on arkkitehti Into Pyykön suunnittelema ja valmistunut vuonna 1974.

Karjalatalo ei puheenjohtajan mukaan ole osoittautunut yhtä suosituksi päivätanssipaikaksi kuin Vanhalla ylioppilastalo aikanaan oli, mutta tanssijoita on kuitenkin ollut.

– Kävijöitä on ollut selkeästi vähemmän kuin Vanhalla, mutta en ota siihen kantaa sen enempää.

Helsingin Uutiset kertoi tanssien siirtymisestä Karjalatalolle viime vuoden tammikuussa. Karjalatalon ensimmäisissä tansseissa oli jutussa haastattelun aktiivin mukaan noin 170 tanssijaa.

Tämän vuoden tammikuussa Kulttuuritalolla alkoi samaan aikaan Karjatalon tanssiajan kanssa jälleen Kultsan päivätanssit, joilla saattaa olla vaikutusta jatkossa myös Karjalatalon kävijöiden määriin.

– Kaikki vaikuttaa kaikkeen, toteaa puheenjohtaja.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut