Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus on nyt kansanterveysuhka Suomessakin – ministeriö ryhtyi varotoimiin, jotka ovat voimassa toistaiseksi

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa asettaneensa sosiaali- ja terveydenhuollon varautumista ja johtamista tukevan koordinaatioryhmän uuden koronaviruksen takia.

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa Suomessa valtakunnallisesta terveydenhuollon häiriötilanteisiin tai niiden uhkaan varautumisesta ja näiden tilanteiden johtamisesta. Ryhmän tavoite on tehostaa johtamista ja toimenpiteiden koordinointia ministeriön toimialalla.

WHO on julkistanut koronaviruksen aiheuttaman epidemian kansainväliseksi kansanterveysuhaksi. Suomalaisen koordinaatioryhmän tehtävä on suunnitella, johtaa ja yhteen sovittaa uudesta koronaviruksesta aiheutuvia torjuntatoimenpiteitä sosiaali- ja terveydenhuollossa. Lisäksi se tukee Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta, Fimeaa, Valviraa, aluehallintovirastoa ja kuntien sekä kuntayhtymien viranomaisia näiden toiminnassa uhan torjumiseksi.

Koordinaatioryhmän alaisuudessa toimii operatiivinen ryhmä. Sen tehtävänä on ylläpitää tilannekuvaa kentällä ja sovittaa yhteen varautumisen toimenpiteitä. Ryhmien toimikausi on voimassa toistaiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tekevät yhteistyötä Maailman terveysjärjestön (WHO), EU:n jäsenmaiden, EU:n komission terveyspääosaston sekä Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) kanssa kaikkien tartuntatautien leviämisen estämiseksi.