Tattarisuon teollisuushallissa asuttu luvatta – sänkyjä, patjoja, sohvia, keittiö ja jopa sauna

Tattarisuon teollisuusalueella kahta teollisuusrakennusta on käytetty ilman lupaa asumiseen. Asia kävi ilmi, kun poliisilta alkoi tulla ilmoituksia kaupungin rakennusvalvontaan, että varastohallissa majoitutaan luvatta.

Kaupungin rakennuslakimies Ulpu Juvalainen ei osaa sanoa, keitä ilmoitusten takana on.

– Meille on ainakin kolmesta eri osoitteesta tullut ilmoitus asiasta. Mahdollisesti he ovat alueella työskenteleviä henkilöitä.

Kaupungin tarkastusviranomaiset ovat tehneet alueelle tarkastuskäyntejä. Käynneistä on sovittava vuorokautta aikaisemmin, joten yllätyskäyntejä alueelle ei voi tehdä.

– Silloin kun me olemme sinne menneet, näyttää siltä, että sieltä on siivottu jälkiä pois. Poliisille on tullut ilmoitus, että siellä on asuttu. Myös meillä itsellämme on sama käsitys, sanoo Juvalainen.

Mahdollisten asukkaiden lukumäärästä Juvalaisella ei ole tietoa. Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston esityslistalta selviää, että tehdyt parvirakennelmat ovat lisänneet kerrosalaa vähintään 500 neliötä ja niitä varten olisi pitänyt hakea rakennuslupa.

– Sinne on rakennettu osassa ihan luvallakin huoneita. Niiden tilojen käyttötarkoitus on toimia työtiloina, mutta osaa on käytetty asumiseen. Sitten sinne on rakennettu myös väliseinillä huoneita, joita on käytetty asumiseen.

Jaosto käsittelee Kaasutintien luvatonta rakentamista ja asumista koskevaa asiaa kokouksessaan torstaina.

Ympäristö- ja lupajaostolle esitetään, että omistaja määrätään palauttamaan tilat lupapiirustusten mukaisiksi syyskuun alkuun mennessä 50 000 euron uhkasakolla.

– Tilassa oli paljon sänkyjä, patjoja ja sohvia sekä henkilöitä, joiden kerrottiin kunnostavan huonekaluja. Havaittiin, että siinä osassa rakennusta, jossa voimassa olevan rakennusluvan mukaan kuuluisi sijaita kattilahuone ja öljysäiliö, oli purettu osa palo-osastoinnista sekä poistettu öljysäiliö ja lämmityskattila. Öljysäiliön ja lämmityskattilan paikalle oli sijoitettu suihkukaappi ja pieni keittiö, ilmenee esityslistalta.

Yhteen tiloista on rakennettu jopa sauna. Huomautuksia tuli myös muutamista rakennukset ykstyikohdista, kuten ikkunoiden korkeuksista, jotka olivat luvan vastaisia.Tattarisuon alue on osoitettu teollisuuskäyttöön. Asuminen alueella on kielletty.

Kaupunki tiedotti luvattomasta asumisesta myös tiedotteella maanantaina.

Kaupungin ympäristötarkastaja Leena Terhemaa kertoo, että huomautettavaa alueella toimivien yrityksen toiminnasta on myös ympäristönäkökulmasta löytynyt.

– Tattarisuolla on hyvin paljon autoalan yrityksiä, joissa syntyy vaarallista jätettä. Meidän tehtävämme on valvoa, että muun muassa jätehuolto, kemikaalien säilytys ja luovutus hoituvat asianmukaisesti. Näitä asioita tarkastellaan tietyin väliajoin. Huomautettavaa on ollut.

Terhemaa toteaa, että mikäli huomautettavaa löytyy, annetaan alkuun kehotus korjata epäkohta.

– Jos sitä ei noudateta, siirrytään hallintopakkomenettelyyn. Jaosto voi sitten määrätä jotain toimenpiteitä. Määräykseen liitetään usein uhkasakko.

Uhkasakko voidaan määrätä maksettavaksi, jos määrättyjä toimenpiteitä ei määräaikaan ole tehty.

– Nämä ovat pitkiä prosesseja. Ne voivat kestää vuodenkin, Terhemaa sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut