Kulosaaren sillalla räpsyy taas – kameravalvonnalla halutaan ehkäistä megaruuhka, jonka kolari aiheuttaisi

Kulosaaren sillalle joulukuussa asennettu valvontakamera toimii alkuvaikeuksien jälkeen täydellä teholla. Poliisi joutui joulukuussa mitätöimään yli 200 ylinopeussakkoa, koska paikalta puuttui kameravalvonnasta kertova liikennemerkki.

– Valvonta on toiminut 21. tammikuuta alkaen, mutta viime viikolla siinä pidettiin muutaman päivän tauko, koska suljimme osan kameroistamme hiihtolomien vuoksi, poliisin Liikkenneturvallisuuskeskusta johtava ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo.

– Tilastojemme mukaan siinä sillalla räpsyy keskimäärin 63 kertaa vuorokaudessa. Huomautuksia lähtee keskimäärin 45 päivässä, ja niistä noin puolet on rikesakkoja yli 7 km/h ylinopeuksista.

Ylikomisario kertoo kameravalvonnan olevan tarpeellinen kaupungin sisätuloväylän nopeuksien suitsimisessa katuverkon nopeusrajoitusten edessä. Kulosaaren sillalla on 50 kilometrin nopeusrajoitus.

Pasterstein laskee sillalla ylinopeutta ajavien määrän olevan valvontakameroiden perusteella keskitasoa. Paikka on kuitenkin verrattain poikkeuksellinen liikenneturvallisuuden näkökulmasta.

– Siinä on bussipysäkki, josta linja-auton on päästävä vaihtamaan kaistaa voidakseen jatkaa matkaansa Pasilaan. Lisäksi Teollisuuskatua alas Sörnäisten rantatielle ei ole vaihtoehtoista kiertoreittiä, jos siellä tulisi kolari, Pasterstein sanoo.

– Alikulun kohdalla on niin paljon liikennettä, että reitin tukkiutuminen aiheuttaisi muutamassa minuutissa valtavat ruuhkat. Katettu alikulku on myös pelastustoimille erittäin hankala paikka toimia tehokkaasti.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut