Joku näistä 4 ehdotuksesta osoittaa, miltä Itä-Helsingissä pian näyttää – katso upeat arkkitehtuurikuvat

Helsinki East Village. Helsingin kaupunki

Jari Pietiläinen

Helsingin kaupungin järjestämän kansainvälisen Itä-Helsingin keskustan ideakilpailun toiseen vaiheeseen on valittu neljä ehdotusta. Kilpailualue Itäkeskuksen keskeisimmät alueet ainaPuotilan metroaseman seudulle saakka.

Jatkoon valitut ehdotukset ovat Helsinki East Village, Jalan jaloin, Itis siti ja Itä-Helsingin Glokaali keskusta.

Kansainvälisen ideakilpailun ensimmäiseen vaiheeseen jätettiin 48 ehdotusta. Palkintolautakunta toteaa, että ehdotusten joukossa on paljon erittäin hyviä töitä. Erityistä tyytyväisyyttä palkintolautakunnassa herättikin kilpailuehdotusten ja ideoiden monipuolisuus ja rohkeus.

Itis siti. Kuva: Helsingin kaupunki Helsingin kaupunki

Helsingin tavoitteena on kehittää esikaupunkien vanhoja keskuksia elävämmiksi ja viihtyisämmiksi.

– Tämän kilpailun tavoitteena on löytää parhaat keinot kehittää Itäkeskuksesta aikaisempaa vetovoimaisempi koko Itä-Helsingin keskusta. Kaikki neljä jatkoon valittua ehdotusta vastaavat kiinnostavalla ja korkealaatuisella tavalla tavoitteeseen kehittää Itä-Helsinkiä, mutta kukin toisistaan eroavilla keinoilla ja painotuksilla, sanoo palkintolautakunnan puheenjohtaja, apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Kaikkia jatkoon valittuja ehdotuksia yhdistää myös kokonaisvaltainen, koko kilpailualueen kattava laadukkuus.

Jatkoon valittiin ehdotuksia, joissa pääosassa on nykyisten toiminnallisten ytimien ja julkisten tilojen paikkalähtöinen kehittäminen, sekä ehdotuksia, jotka tuovat Itäkeskukseen isoja uusia toimintoja tai merkittävästi muuttavat alueen toiminnallista painopistettä.

Itä-Helsingin Glokaali keskus. Kuva: Helsingin kaupunki. Kuva:

Kaupunkilaisilla on ollut mahdollisuus antaa äänensä omalle suosikilleen tykkäämällä sekä kommentoida ehdotuksia kilpailun verkkosivuilla. Eniten tykkäyksiä kaupunkilaisilta saivat ehdotukset Itis siti, East Central Park ja Helsinki East Village.

Alueen uudistamiseen suhtauduttiin kaupunkilaisten palautteissa myönteisesti ja rohkeatkin visiot saivat runsaasti positiivista huomiota.

Kaikkiin kilpailuehdotuksiin voi tutustua osoitteessa: https://www.itahelsinginkeskusta.com/

Jalan jaloin. Kuva: Helsingin kaupunki. Kuva:

Toiseen vaiheeseen valittujen ehdotusten tekijät pääsevät jatkokehittämään töitään kevään aikana ja lopulliset työt jätetään arvioitavaksi kesäkuussa.

Toisen vaiheen kilpailuehdotukset tulevat esille ja kommentoitavaksi kilpailun verkkosivuille kesäkuussa. Kilpailun tulos ja ehdotusten tekijät julkaistaan loka-marraskuussa 2020.

Aiheeseen liittyvää

  1. Itäkeskuksen Jokerikortteliin tulossa uusi terminaali ja asuntoja 22.8.2019 14:13
  2. Jättimäinen kierrätysmyymälä avautuu Itäkeskukseen 29.1.2020 15:05
  3. Itäkeskuksen erikoinen vaatekauppa sai Michael Monroesta kanta-asiakkaan – "Täällä käy paljon muusikoita ja bändejä" 9.1.2020 19:45
  4. Helsinkiläispäättäjä Puhoksen tilanteesta: huumevälitystä ja sosiaalisia ongelmia – "Nykyisellään haittaa koko Itä-Helsingin imagoa" 16.2.2020 9:05
  5. Kiinteistösijoittajat haalivat maahanmuuttajien suosiman ostarin osakkeita Helsingissä, vaikka vuokratontilla olevan rakennuksen arvo on 0 euroa – "Vaikea tilanne" 16.2.2020 8:40

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut