Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Weekend Festivalille löytyi uusi paikka Helsingistä – "Mahdollistaa myös Weekendin kasvattamisen"

Yhdeksättä kertaa järjestettävä, Suomen suurimpiin musiikkifestivaaleihin lukeutuva Weekend Festival järjestetään Käpylän liikuntapuistossa ja viereisen Messukeskuksen puistonpuoleisilla ulkoalueilla 7.–8. elokuuta, kerrotaan tiedotteessa.

– Uusi alue mahdollistaa myös Weekendin kasvattamisen ja kehittämisen niin ohjelmallisesti kuin visuaalisesti. Tämän kokoluokan tapahtuma ei olisi enää mahtunut aiempaan paikkaansa Suvilahteen. Lisäksi Weekend pidetään nyt elokuussa, joten pimenevät illat tarjoavat oman mausteensa esiintyjien huikeisiin valoshow’ihin ja alueen näyttävyyteen, kertoo Weekendin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen tiedotteessa.

Ensimmäistä kertaa vuonna 2012 Espoon Luukissa järjestetty tapahtuma on vaihtanut tapahtumapaikkaa useamman kerran. Useampi vuosi vierähti Helsingin Kyläsaaressa, vuonna 2018 tapahtuma järjestettiin Hietaniemessä ja viime vuonna Suvilahdessa. Myös festivaalin aiheuttamat meluhaitat ovat nousseet otsikoihin vuosien varrella.

Festari julkisti myös uusia artistikiinnityksiä: Käpylään saapuvat myös Someone You Love -hitillään jo miljardi striimausta kerännyt Lewis Capaldi sekä Falling-biisistään tunnettu Trevor Daniel Lisäksi esiintymään ovat tulossa yhdysvaltalainen laulaja-tuottaja Ashnikko ja Lalala-kappaleellaan maailmanmaineeseen noussut DJ-tuottaja Y2K, kerrotaan tiedotteessa.

Lisäksi Weekendissä nähdään muun muassa brittiräppäri AJ Tracey, slovenialainen DJ Umek, ranskalainen DJ-tuottaja Tchami sekä Suomeen ensimmäistä kertaa saapuva lauluntekijä NLE Choppa. Kotimaisia julkistuksia tapahtuman päälavalle ovat Evelina ja Teflon Brothers.

Viime viikolla artisteista julkistettiin muun muassa Asap Rocky, Kygo, Adam Beyer ja Iggy Azalea sekä tuottajakolmikko Meduza, Tungevaag & Raaban -kaksikko, Don Toliver ja kosovolaislähtöinen DJ Regard. Kotimaisista artisteista julkistettiin JVG ja Etta.

Weekend julkistaa lisää artisteja kevään aikana.

Juttua muokattu 24.2.2020 kello 10.25: Lisätty tieto festivaalin aiheuttamista meluhaitoista.