Anna Puu musiikinteosta: "Vain luoja tietää, mitä päästäni milloinkin tulee"

Anna Puun keikka Savoy-teatterissa samoin kuin muut Heartbreak Hotel -konserttisalikiertueen keikat siirtyvät loppuvuoteen koronaviruksen vuoksi. Tero Ahonen

Jussi Vehkasalo

Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Anna Puu tekee Heartbreak Hotel -nimisen konserttisalikiertueen maalis-huhtikuussa. Kiertue on aikataulutettu tähän kevään rakoon siksi, että Puu on tähtivalmentajana mukana tv:n The Voice Of Finland -laulukilpailussa.

– Ohjelman livelähetykset alkavat huhtikuussa, kiertueeni loppuu ennen sitä. The Voice Of Finlandin finaali nähdään vapunpäivänä, Puu kertoo.

Idols-laulukilpailusta omalle uralleen ponnistanut Puu on mukana TVOF-kisassa valmentajana jo neljättä kertaa.

– Kisa on edennyt siten, että me valmentajat valikoimme laulajista kisan edetessä jatkoon mielestämme parhaiten artistiksi sopivia tyyppejä. Ennen sitä ohjelman tuotantotiimi etsi kisaan mukaan laulajia, heitä myös ilmoittautui kisaan mukaan. Livelähetyksiin kukin meistä valitsee neljä omaa suosikkiehdokasta, ja siinä vaiheessa yleisökin saa alkaa osallistua äänestykseen voittajasta, Puu selostaa kisan kulkua.

Heartbreak Hotel -kiertue käynnistyy Hyvinkäältä 13. maaliskuuta.

– Konsertteihin olen valinnut levyiltäni kappaleita niin, että konsertissa mennään toisaalta syvissä vesissä ja toisaalta valoisammissa tunnelmissa. Vaikka kiertueella on bändi mukana, tarkoituksena on tuoda kappaleet intiimeinä versioina lähelle kuulijoita, yritämme luoda sellaisen riisutun hetken.

Intiimin pelkistettyjä versioita Puu on esittänyt kappaleistaan esimerkiksi yksityiskeikoilla yrityksille, säestäjänä on ollut vain bändin kosketinsoittaja Jussi Liimatainen Samalla kokoonpanolla toteutettiin taltiointi Ylen Timanttinen keikka -ohjelmaa varten elokuussa 2018.

– Lavalla on iso, minunnäköiseni amerikkalaistyylinen hotellihuone neonvaloineen. Sinne mahtuu bändikin soittamaan näitä valittuja biisejä, jotka ovat sopivia konsertin teemaan eli "sydämen eheytymishoitooni", Puu viittaa konserttinsa punaiseen lankaan.

Hän muistaa vuosien takaiselta ensimmäiseltä konserttisalikiertueeltaan sen, kuinka erilaisia yleisöt saattoivat olla.

– Konserttisaliyleisöt ovat hiljaisempia kuin muiden keikkojen yleisöt, pidättäytyväisiäkin. Huomasin, että yleisöstä ei konserttisalikeikoilla pidä väkisin yrittää saada irti reaktioita, jos siellä ei vaan sellaisia ihmisiä ole. Kannattaa esiintyä vaan reilusti omana itsenään.

– Saattoi olla niin, että vaikka yleisö oli hiljaista, ja luulin että en saa kontaktia, niin sitten konsertin jälkeen tultiin sanomaan, että aivan mielettömän hieno konsertti, Puu kertoo.

Hänen viimeisin levynsä Nälkäinen sydän on aiempia julkaisuja selkeämmin elektronista poppia. Tyylin kehittymistä Puu pitää luonnollisena kehittymisenään artistina.

– Aloitin artistina nollasta silloin 12 vuotta sitten. Kuuntelen monenlaista musiikkia, ja mieltymykseni, eli se mikä minusta itsestäni kuulostaa kivalta ja inspiroivalta, kuuluu myös omilla albumeillani. Vain luoja tietää, mitä päästäni milloinkin tulee, nainen naurahtaa.

Vastikään 38 vuotta täyttäneen Puun suomenkielisistä lauluista vastaa nimekäs biisintekijäpoppoo, johon kuuluvat hänen lisäkseen avomies Jukka Immonen, Knipi Stierncreutz ja Lasse Kurki

– Biisinteko heidän kanssaan menee niin, että minä teen sanat, ja sitten laitamme nipun sanoja lattialle ja alamme kehitellä sävelmää. Yleensä kokoonnumme paikkaan, jossa saamme olla rauhassa. Me olemme sen verran tehokas porukka, että saamme paljon aikaan jo parin yön tehoiskulla kappaleiden teossa, Puu kertoo.

Biisien tekoon on tullut mukaan myös Crash-yhtyeestä tunnetuksi tullut Teemu Brunila

– Teemun kanssa se menee yleensä niin, että teemme ensin kertosäkeen ja sitten muut laulunosat.

Vuoden 2008 Idols-laulukilpailussa toiseksi sijoittunut Puu olisi heti uransa alusta halunnut laulaa englanniksi, koska myös kuunteli, ja kuuntelee edelleen, etupäässä englanninkielistä musiikkia.

– Levy-yhtiön edustajat olivat kuitenkin sitä mieltä, että minun kannattaisi kokeilla laulamista suomeksi. Suomen kieli sopi suuhuni sittenkin laulukielenä.

Puu on mukana myös uudessa Muumilaakso-animaatiosarjassa ääninäyttelijänä. Toisen tuotantokauden jaksoja nähdään 2. maaliskuuta alkaen.

– Joo, teen joskus dubbaushommia. Minä ja Paula Vesala ääninäyttelemme Tiuhti ja Viuhti -nimisiä ilkikurisia kaksosia, joiden ääninäytteleminen oli enimmäkseen tuhisemista, hihittelyä ja muuta äännähtelyä, Puu kertoo.

Ylen tiedotteen mukaan Tiuhti ja Viuhti liittyvät tarinaan jaksossa kuusi, jonka nimi on Taikurin hattu. Jakson seitsemän nimi onkin sitten jo Tiuhti ja Viuhti.

Anna Puun Heartbreak Hotel -konserttisalikiertue:

13.3. Hyvinkää, Hyvinkää-sali

14.3. Lahti, Sibeliustalo

15.3. Helsinki, Savoy-teatteri

20.3. Turku, Logomo

21.3. Porvoo, Taidetehdas

22.3. Kuopio, Musiikkikeskus

25.3. Espoo, Sellosali

26.3. Espoo, Sellosali

28.3. Pori, Promenadikeskus

29.3. Tampere, Tampere-talo

1.4. Jyväskylä, Paviljonki

2.4. Hämeenlinna, Verkatehdas

3.4. Järvenpää, Järvenpää-talo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hämeenlinnanväylälle suunnitellaan uutta liittymää – taustalla ruuhkat ja uuden asuinalueen kasvava liikenne
 2. Synnyttäjien tukihenkilöiden rajoituksia puretaan asteittain – keisarileikkaukseen ei silti vielä pääse mukaan
 3. Psykoosilääkkeiden käyttö lisääntynyt roimasti lapsilla ja nuorilla – haittavaikutuksina painon nousua ja uneliaisuutta
 4. Helsinkiläinen Joel järjestää yo-juhlat videopuhelulla – opiskeli lukion loppuun yksin Luxemburgissa
 5. "Rotta-mäkkärillä" käynnissä tehotorjunta Itä-Helsingissä – Näin kommentoi yrittäjä: kantaa on saatu pienennettyä
 6. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 7. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 8. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 9. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 10. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 11. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 12. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 13. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 14. T24: Suomalaiset voivat taas matkustaa Viroon kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen
 15. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 2. Hurja ryntäys julkkiskokin ravintolaan: Kaikki pöydät varattiin kuukaudeksi eteenpäin – näissä paikoissa on vielä tilaa Helsingissä
 3. Kaupunki antoi tiukan vaatimuksen pyöräilijöille Helsingissä – "Joko ajaminen loppuu tai..."
 4. Helsingin uima-allastilat tutkittiin – tyrmäävä tulos: jopa 62 prosenttia kohteista liian likaisia, kahdesta paikasta löytyi tulehduksia aiheuttavaa bakteeria
 5. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 6. "Rotta-mäkkärillä" käynnissä tehotorjunta Itä-Helsingissä – Näin kommentoi yrittäjä: kantaa on saatu pienennettyä
 7. Pikaruokaketju avaa 60 hengen terassin huikealle paikalle Helsinkiin– "Tuohon kun saisi ravintolan"
 8. T24: Tallink Ekspress on Tallinkin uusi lähikauppa – Se toimii sekä verkossa että Tallinnan rautatieasemalla
 9. T24: Viron terveysvirasto: Työmatkaliikenteen avaaminen on tuonut koronatartuntoja Suomesta Viroon
 10. Mari Skoolin pakina: "Jos korona ottaa spurtin Kallion terassien avautuessa, Malmin hautausmaalle on jono"
 11. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 12. Etätyöt toivat iljettävän vaaran putkistoihin – muista 2 minuutin sääntö, kun valutat vettä
 13. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 14. Ruokavirasto varoittaa lapsia villinneistä hittikarkeista, kymmenet lapset voineet pahoin syötyään Dippereitä
 15. Asiallinen yläosa, villi paljassäärinen alaosasto – Etätyöasuilla hassuttelu jopa 16-kertaisti Prisman verkkokauppamyynnin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.