Tehdäänkö nyt suomalaista elokuvahistoriaa? – Sami Hedbergillä on tässä uutuusleffassa peräti 7 roolia

Viimeistään tänä viikonloppuna selviää, kuinka hyvin kotejaan peruskorjaavat suomalaiset kestävät katsella remonttiensa jälkiä valkokankaalla.

Keskiviikkona ensi-iltaan tulleelle Se mieletön remppa -elokuvalle voidaan hyvällä syyllä ennustaa melkoisia katsojalukuja – päärooleissa kun ovat kaikkien tuntemat Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen

Taneli Mustosen ohjaaman elokuvan lähtötilanne on herkullinen: saamattomalta vaikuttava pariskunta saa yllätysperinnöksi rapistuneen kartanon, jota sitten käydään pankkilainan avulla urhoollisesti remontoimaan.

Kuten arvata saattaa, kaikki menee mehukkaasti pieleen. Hermot kiristyvät, parisuhde rakoilee kuin eteisen seinä ja lainarahat kuluvat epämääräisten remppamiesten palkkoihin.

Sami Hedberg tekee Rempassa todennäköisesti suomalaista elokuvahistoriaa, sillä hänellä on tällä kertaa peräti seitsemän eri roolia.

Oman jännitysmomenttinsa tuo elokuvaan arvailu siitä, millaisena Putous-tyyppisenä hahmona Hedberg seuraavassa kohtauksessa pongahtaa esiin.

Vaikka hänellä ei olekaan vastaavista kauhuremonteista kokemusta, Hedberg on elämänsä aikana ehtinyt peruskorjaamaan peräti viisi asuntoa priimakuntoon.

Rempan kuvaukset suoritettiin kahdessa maassa: ensin kesäkuussa Vihdissä, jonka jälkeen vuorossa olivat pääkuvaukset Viron Viljandissa.

– Viro tuli kuvioihin mukaan siitä syystä, että Suomesta ei yksinkertaisesti löytynyt sopivaa kartanoa, kertoo ohjaaja Taneli Mustonen.

Mustosella on varma ote työhönsä, sillä kokemusta hän on saanut neljän aikaisemman kokoillan elokuvan ohjaamisesta.

Näistä elokuvista suurimman suosion ovat keränneet vuonna 2015 ensi-iltansa saanut Luokkakokous ja pari vuotta myöhemmin ilmestynyt Luokkakokous 2

Luokkakokoukseen hurmaantuneita suomalaisia virtasi elokuvasaleihin yli puoli miljoonaa ja jatko-osakin keräsi runsaat 300 000 katsojaa.

Se mieletön remppa pohjautuu alunperin norjalaisen Pål Bang-Hansenin (1937–2010) ohjaamaan elokuvaan Norske byggeklosser Se näki päivänvalon jo vuonna 1972, mutta siitä tehtiin uudelleenfilmatisointi vuonna 2018.

Mielenkiintoista on se, että sekä Sami Hedbergillä että Kiti Kokkosella on kokemusta vastaavista uudelleenfilmatisoinneista.

Luokkakokous-elokuvat pohjautuvat tanskalaiseen Klassefesteniin vuodelta 2011 – samoin Swingers-elokuvalla on tanskalainen esikuvansa.

Se mieletön remppa

Taneli Mustosen ohjaama komedia perustuu norjalaiseen elokuvaan Norske byggeklosser (1972).

Päärooleissa Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen.

Kuvattu kesällä 2019 Vihdissä ja Viron Viljandissa.

Ensi-ilta 19. helmikuuta 2020.

Budjetti 1,8 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut