Junavuoroja saattaa peruuntua – myös JHL aloittaa toimet

VR:n tiedotteen mukaan ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaikuttaa junaliikenteeseen ja näkyä peruttuina junavuoroina lähi-, kauko-, ja tavaraliikenteessä. Arkisto / Johanna Erjonsalo

toimitus

Rautatiealan Unioni RAU on asettanut ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka koskee sen työehtosopimuksen piirissä olevia jäseniä. Liitto on asettanut ylityö- ja vuoronvaihtokiellon alkaen 17. helmikuuta kello 00.00. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto liittyy meneillään oleviin tes-neuvotteluihin, tiedottaa VR.

VR Groupissa ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia kauko-, lähi- ja tavaraliikenteen veturinkuljettajia.

– Pyrimme parhaamme mukaan minimoimaan asiakasvaikutuksen, mutta ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi kuitenkin vaikuttaa junaliikenteeseen ja näkyä peruttuina junavuoroina lähi-, kauko-, ja tavaraliikenteessä, sanotaan tiedotteessa.

Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja Rautatiealan Unioni RAU:n neuvottelut jatkuvat edelleen. VR seuraa tilanteen kehittymistä ja tiedottaa sen vaikutuksista junaliikenteeseen. Ajantasainen tieto liikenteestä löytyy VR:n verkkosivuilta osoitteesta vr.fi/liikennetilanne. VR pahoittelee ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta asiakkailleen aiheutuvaa haittaa.

Myös julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon rautatiealalla. Kielto alkaa maanantaina 24. helmikuuta ja jatkuu toistaiseksi. JHL:n tiedotteen mukaan ylityö- ja vuoronvaihtokielto ulottuu kaikkiin rautatiealan työehtosopimukseen liittyviin töihin. Rautatiealan työehtosopimuksista on neuvoteltu 3. joulukuuta 2019 lähtien. Neuvottelut takkuavat JHL:n tiedotteen mukaantyönantajapuoli Paltan joustamattomuuden vuoksi.

– Työnantaja on osoittanut selkeää haluttomuutta edistää neuvotteluita sopimusratkaisuun pääsemiseksi, kertoo Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL:n puheenjohtaja Teppo Järnstedt tiedotteessa. – Suurimpana kysymyksenä neuvottelupöydässä on ollut kiky-tuntien poistaminen, Järnstedt jatkaa.

JHL kehottaa myös pidättäytymään paikallisesta sopimisesta. Kiellon ulkopuolelle on rajattu työt, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole mahdollista siirtää myöhemmäksi, kerrotaan tiedotteessa.

Juttua muokattu 21.2.2020 kello 15.20: Lisätty JHL:n tiedotemateriaali ja muokattu otsikkoon JHL-lisä.

Aiheeseen liittyvää

  1. VR: Junat Helsingistä Ouluun, Tampereelle ja Jyväskylään kasvattivat taas matkustajamääräänsä 23 prosentilla – lisää vuoroja ensi viikolla 14.12.2019 18:10
  2. Junavuoroja ja istumapaikkoja lisätään – VR laskee myös lähiliikenteen hintoja 12.12.2019 19:00
  3. VR:n uusi palvelupiste avasi ovensa Rautatieasemalla – Johtaja: "Olemme tulleet pois tiskin takaa -ajatuksesta" 10.12.2019 15:34
  4. VR ja veturinkuljettajat sopuisina: "On hienoa että pystymme yhdessä löytämään ratkaisuja" 9.10.2019 17:22

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut