Ratikat palaavat Kurviin – "Matka-aika Hakaniementorille lähes puolittuu"

Hämeentien remontti alkoi keväällä 2019. Kuva viime elokuulta. Arkisto / Jussi Vehkasalo

toimitus

Raitiovaunut 1 ja 8 alkavat liikennöidä omilla reiteillään Helsinginkatua pitkin 4. toukokuuta, tiedottaa HKL. Linjojen 1 ja 8 pysäkki Töölön suuntaan on uudella paikalla Helsinginkadun puolella risteystä. Raitiovaunupysäkki Kurvista pohjoisen suuntaan on entisellä paikallaan. Uudella pysäkkijärjestelyllä pyritään tiedotteen mukaan parantamaan liikenteen luotettavuutta ja pysäkkialueen toimivuutta.

Myös raitiolinjat 6 ja 7 alkavat liikennöidä Kurvin kautta, mutta ne ajavat Hakaniemen ja Sörnäisten välisen osuuden vielä Helsinginkadun ja Karhupuiston kautta. 6 ja 7 palaavat omille reiteilleen Hämeentielle loppuvuodesta. Tiedotteen mukaan ratikkakyyti nopeutuu ja matka-aika Kurvista Hakaniementorille lähes puolittuu entisestä.

Pyöräilijöiden, jalankulkijoiden ja autoliikenteen reittien valmistuminen liikenteelle täsmentyy huhtikuussa. Kurvin alueen pintarakennetyöt ja kaapeliputkitukset ovat kesken, ja töiden etenemisen tarkkaa aikataulua on tällä hetkellä vaikeaa arvioida. Myös lopullisten bussipysäkkien valmistuminen tarkentuu kevään aikana.

Kokonaisuudessaan Hämeentien uudistus on tiedotteen mukaan hyvässä vauhdissa. Tammikuun lopussa uutta vesijohtoa oli asennettu 84 prosenttia, maankaivutöistä 85 prosenttia oli tehty, louhinnoista 95 prosenttia oli valmiina ja raitiokiskoja oli asennettu 38 prosenttia. Uudistus valmistuu tämän vuoden lopulla.

Hämeentie muutetaan Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä jalankululle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi. Tontille ajo, huolto- ja pelastusajo sekä jakeluliikenne ovat sallittuja, mutta yksityisautojen läpiajo kielletään. Samalla uusitaan raitiotien kiskot, kadun alla olevat putket ja kaapelit sekä kunnostetaan Sörnäisten metroaseman katto.

Uudistus lisää jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta ja nopeuttaa joukkoliikennettä. Uudistuksen jälkeen Hämeentien varrella on myös viihtyisämpi asua, sillä autoliikenteen väheneminen tarkoittaa melun vähenemistä ja ilmanlaadun paranemista, sanotaan tiedotteessa. Uudistuksen pääurakoitsijana on Destia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut