Luomuruuassa myyntipiikki Kontulassa, Jakomäessä ja Myllypurossa – "Voi olla hinnaltaan myös edullisin"

Yhä useammassa kaupassa luomu ja ei-luomu laitetaan myyntiin rinnakkain. Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Luomuruuan myynti on kasvanut voimakkaasti myös lähiöissä. Asia käy ilmi Keskon ja HOK-Elannon tilastoista.

Kasvupiikkejä näkyy erityisesti Itä-Helsingissä. S-Ryhmällä luomun myynti on kasvanut Konalan, Myllypuron ja Jakomäen kohdalla. Kesko mainitsee esimerkkeinä Kannelmäen, Kontulan ja Vesalan.

–Uskomme että olemme nostaneet luomun osuutta lähiöissä tuomalla luomua esille markkinoinnissa ja merkitsemällä luomutuotteet aikaisempaa paremmin, S-Marketin ryhmäpäällikkö Ari Rantanen kertoo Helsingin Uutisille.

Kesko sanoo, että eniten luomua myydään Helsingissä keskustassa, Kampissa, Itäkeskuksessa ja Herttoniemessä. S-Ryhmällä kärjessä ovat keskustan lisäksi Vallilan sekä Lauttasaaren kaltaiset kaupunginosat.

– Luomun myynnin osuus laskee mitä kauemmas siirrymme Helsingin keskustasta, Ari Rantanen kertoo.

Banaani ja kananmunat ovat luomutuotteiden suurimpia suosikkeja sekä Keskolla että S-Ryhmällä.

– Eniten luomuna ostetaan myös naudan jauhelihaa, kevytmaitoa, kahvia ja babypinaattia, toteaa Keskon päivittäistavaran tavarakaupan johtaja Harri Hovi

– Kaikki vegaaniset tuotteet sekä maustamaton liha ja kala kiinnostavat luomuna. Uusin luomuhitti on hapankaali, sillä fermentoidut eli hapatetut ruoat ovat nyt suosittuja, kertoo S-market Kasarmitorin marketpäällikkö Meri-Johanna Merilaid tiedotteessa.

HOK-Elanto kertoi aiemmin tällä viikolla, että luomuruuan kulutus on kasvanut pääkaupunkiseudulla 75 prosentilla viiden viime vuoden aikana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut