Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ideakilpailusta pudotettu toimijaryhmä kasaa uutta hanketta Lapinlahden sairaalaan – "Kaupunki voisi tulla vähemmistöosakkaaksi"

Y-säätiön vetäytymisen takia sairaala-alueen kilpailusta viime hetkellä ulos jäänyt Lapinlahti 360 -ryhmä on edelleen valmis toteuttamaan kaikille avoimen ja mielenterveyteen keskittyvän hankkeen. Tavoitteena on, että kaupunki osallistuu siihen.

– Ajatuksemme on, että Helsingin kaupunki tulee uuteen kiinteistöyhtiöön vähemmistöosakkaaksi Maria01:n tapaan. Muita osakkaita ovat yleishyödylliset säätiöt sekä mielenterveysalan yrityskehittämistä tukeva taho. Lapinlahden toimijat käyvät parhaillaan neuvotteluja eri alojen säätiöiden kanssa, ja kuhina hankkeenympärillä on kova, Panu Lehtovuori Arkkitehtitoimisto Livadysta kertoo tiedotteessa.

Rahoitusmallin kehittämistä ovat jatkaneet MIELI Suomen Mielenterveys ry, Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamo ja ehdotuksen suunnittelijat. Mukana suunnitelmassa ovat Demos Helsinki, Folkhälsan, Svenska Kulturfonden, Suomen Latu, Helen Oy ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Kaikkien Lapinlahti -ehdotus on toimintaryhmän mukaan vastaus kaupungin toiveeseen löytää sellainen ostaja, joka sitoutuu entisen sairaala-alueen kehittämiseen pitkällä tähtäimellä. Ryhmä on vakuuttunut siitä, että korkeat yhteiskunnalliset ja kulttuuriset tavoitteet sekä matala kynnys, avoimuus ja saavutettavuus voidaan toteuttaa kaikkien helsinkiläisten yhteiseksi eduksi.

– Ehdotuksen ytimessä on Lapinlahden sairaalan ja arvokkaan kulttuuriympäristön vaaliminen, Lehtovuori toteaa.

Lapinlahden sairaala-alueen kilpailu on vielä meneillään, mutta siihen jätetty yksi ehdotus ei toimintaryhmän mukaan tarjoa riittävästi vaihtoehtoja. Ryhmä muistuttaa, että kilpailun prosessissa esitetty ehdotus ei edellytä juuri sen toteuttamista.

Lue täältä, miten Y-säätiö yllätti Lapinlahti-ryhmän vetäytymällä hankkeesta viime hetkellä.