Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskus Redin katolle on istutettu yli 50 merellistä kasvilajia – ylös pääsee helposti pyörälläkin

Kalasataman kauppakeskus Redin katolla oleva Bryga-puisto on valittu vuoden ympäristörakenteeksi.

Perusteluna oli muun muassa se, että yleisölle avoin puistokansi on Suomen oloissa uutta.

Syksyllä 2018 avatulle Puistokannelle on istutettu yli 50 kasvilajia. Ne ovat merenrannan ja saariston lajeja, jotka kestävät paikan vaativia kasvuolosuhteita. Brygan pinta-alasta noin 35 prosenttia on kasvillisuutta, Helsingin kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Puiston keskellä on hiekkatekonurmikenttä. Leikkipaikalla voi kiipeillä, keinua ja tasapainoilla. Kaikkein pienimmille on oma aidattu leikkialue.

Puistoon pääsee Kauppakeskus Redistä hissillä ja ulkokautta Englantilaisaukiolta kaarevia portaita pitkin. Itäväylältä sinne johtaa jalankulku- ja pyöräily-yhteys.

Vuoden Ympäristörakenne -kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi tasokkaita ympäristökokonaisuuksia, joissa hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on luotu esteettisesti ja toiminnallisesti kestävä, hyvä ympäristö. Brygan suunnittelu on vaatinut pitkäjänteistä ja tiivistä yhteistyötä eri suunnittelualojen, rakennuttajan ja kaupungin eri tahojen kesken.

Kilpailun tuomaristossa olivat edustettuina Betoniteollisuus ry:n, KIVI ry:n, Puutarhaliiton, Viherympäristöliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, Suomen Arkkitehtiliiton, ympäristöministeriön ja lehdistön edustajat.

Palkinto jaettiin nyt 29. kerran.