Kauppakeskus Redin katolle on istutettu yli 50 merellistä kasvilajia – ylös pääsee helposti pyörälläkin

Kattoterassilla on kuhinaa erityisesti kesällä, mutta maisemia ihaillaan myös talviaikaan. Päivi Tuovinen

Aapo Siippainen

Kalasataman kauppakeskus Redin katolla oleva Bryga-puisto on valittu vuoden ympäristörakenteeksi.

Perusteluna oli muun muassa se, että yleisölle avoin puistokansi on Suomen oloissa uutta.

Syksyllä 2018 avatulle Puistokannelle on istutettu yli 50 kasvilajia. Ne ovat merenrannan ja saariston lajeja, jotka kestävät paikan vaativia kasvuolosuhteita. Brygan pinta-alasta noin 35 prosenttia on kasvillisuutta, Helsingin kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Puiston keskellä on hiekkatekonurmikenttä. Leikkipaikalla voi kiipeillä, keinua ja tasapainoilla. Kaikkein pienimmille on oma aidattu leikkialue.

Puistoon pääsee Kauppakeskus Redistä hissillä ja ulkokautta Englantilaisaukiolta kaarevia portaita pitkin. Itäväylältä sinne johtaa jalankulku- ja pyöräily-yhteys.

Bryga on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Kuva: Jussi Vehkasalo Jussi Vehkasalo

Vuoden Ympäristörakenne -kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi tasokkaita ympäristökokonaisuuksia, joissa hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on luotu esteettisesti ja toiminnallisesti kestävä, hyvä ympäristö. Brygan suunnittelu on vaatinut pitkäjänteistä ja tiivistä yhteistyötä eri suunnittelualojen, rakennuttajan ja kaupungin eri tahojen kesken.

Kilpailun tuomaristossa olivat edustettuina Betoniteollisuus ry:n, KIVI ry:n, Puutarhaliiton, Viherympäristöliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, Suomen Arkkitehtiliiton, ympäristöministeriön ja lehdistön edustajat.

Palkinto jaettiin nyt 29. kerran.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut