Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Liito-oravat raidejokerin tiellä Patterimäessä: oikeus palautti puiden kaadon Uudenmaan ely-keskuksen käsittelyyn

Helsingin hallinto-oikeuden mukaan liito-oravista tehdyt selvitykset eivät olleet riittäviä Patterimäen puiden kaatamiseksi.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ja Pajamäki-seura olivat vaatineet Uudenmaan ely-keskukselta toimenpidekieltoa raidejokerin rakentamisen valmisteleville toimenpiteille. Niihin sisältyi puiden kaatamista raiteiden, työalueen, uuden pelastustien ja ulkoilureitin alta Pajamäen Patterimäen puistossa.

Ely-keskus hylkäsi vaatimukset ja katsoi, ettei hankkeen toteuttamiselle ole tarpeen hakea poikkeuslupaa. Yhdistykset valittivat ely-keskuksen päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Helsingin hallinto-oikeus kumosi Uudenmaan ely-keskuksen päätöksen ja palautti asian sille uudelleen käsiteltäväksi.

Hallinto-oikeuden mukaan ratkaisevaa on se, hävittääkö tai heikentääkö puiden kaataminen liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkoja, eli sopivia pesäpuita ja niiden suoja- ja ravintopuita sekä kulkuyhteyksiä.

Kaadettavaksi merkittyjen puiden alueella on havaittu kolme kokonaan uutta liito-oravalle mahdollisesti soveltuvaa pesäpaikkaa.

Hallinto-oikeus katsoo, että raidejokerin valmistelevat toimet perustuvat asemakaavoihin ja suunnitelmiin. jotka on tehty ennen kuin alueella tehtiin liito-oravakartoitus 2018.

Korkein hallinto-oikeus kielsi viime kesänä hakkuut alueella. Hallinto-oikeuden mukaan kielto on edelleen voimassa kunnes asia on ratkaistu tai siitä toisin määrätään.