Liito-oravat raidejokerin tiellä Patterimäessä: oikeus palautti puiden kaadon Uudenmaan ely-keskuksen käsittelyyn

Kuvituskuva. Helsingin kaupunki

Klaus Nurmi

Helsingin hallinto-oikeuden mukaan liito-oravista tehdyt selvitykset eivät olleet riittäviä Patterimäen puiden kaatamiseksi.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ja Pajamäki-seura olivat vaatineet Uudenmaan ely-keskukselta toimenpidekieltoa raidejokerin rakentamisen valmisteleville toimenpiteille. Niihin sisältyi puiden kaatamista raiteiden, työalueen, uuden pelastustien ja ulkoilureitin alta Pajamäen Patterimäen puistossa.

Ely-keskus hylkäsi vaatimukset ja katsoi, ettei hankkeen toteuttamiselle ole tarpeen hakea poikkeuslupaa. Yhdistykset valittivat ely-keskuksen päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Helsingin hallinto-oikeus kumosi Uudenmaan ely-keskuksen päätöksen ja palautti asian sille uudelleen käsiteltäväksi.

Hallinto-oikeuden mukaan ratkaisevaa on se, hävittääkö tai heikentääkö puiden kaataminen liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkoja, eli sopivia pesäpuita ja niiden suoja- ja ravintopuita sekä kulkuyhteyksiä.

Kaadettavaksi merkittyjen puiden alueella on havaittu kolme kokonaan uutta liito-oravalle mahdollisesti soveltuvaa pesäpaikkaa.

Hallinto-oikeus katsoo, että raidejokerin valmistelevat toimet perustuvat asemakaavoihin ja suunnitelmiin. jotka on tehty ennen kuin alueella tehtiin liito-oravakartoitus 2018.

Korkein hallinto-oikeus kielsi viime kesänä hakkuut alueella. Hallinto-oikeuden mukaan kielto on edelleen voimassa kunnes asia on ratkaistu tai siitä toisin määrätään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut