Kaupunki keskeyttää veneiden talvitelakointialueen suunnittelun Vuosaaressa – alueelta löytyi suojeltua lahokaviosammalta

Lahokaviosammalen löytyminen esti veneiden talvisäilytyspaikan rakentamisen Uutelaan. Kuvituskuva. Mirja Hussain

Anniina Virtanen

Vuosaareen Uutelaan ei tule veneiden talvisäilytyspaikkaa, tiedotti kaupunki maanantaina. Hanke sai suurta vastustusta alueen asukkailta.

– Valtaosa palautteesta on hyvin kriittistä. Alue halutaan ilman muuta säilyttää luonnontilaisena. Monet palautteet puoltavat veneiden säilytysmahdollisuutta, mutta ei Uutelassa, Palmgren sanoi (HU 4.2.).

Lue lisää: Arvokkaalle metsäalueelle suunniteltiin liki 9000 neliön asvalttikenttää Vuosaaressa – asukkaat nousivat vastarintaan ja nyt kaupunki on pyörtämässä päätöstään

Suunnittelualueelta on tehty luontoselvityksissä muun muassa lahokaviosammalen havaintoja. Lahokaviosammal on rauhoitettu, äärimmäisen uhanalainen ja luonnonsuojeluasetuksen mukaan erityisesti suojeltava laji ja EU:n luontodirektiivin mukaan suojeltava laji.

– Luontoselvitykset ovat valmistuneet ja tarkentuneet asemakaavan valmistumisen jälkeen, minkä takia asemakaava on paikoin ristiriidassa nykyisten luontoarvojen kanssa, tiedotteessa todetaan.

Helsingin kaupunki jatkaa selvitystyötä veneiden talvisäilytyspaikkojen sijoittamiseksi muualle.

Helsingin kaupunki suunnitteli veneiden talvisäilytyspaikkaa Uutelaan, Vuosaarenlahden ja Porslahden venesatamien länsipuolelle. Venesatama-alueeksi asemakaavoitettu alue sijaitsee Uutelan kaava-alueen pohjoisreunalla.

Suunnitelmassa esitettiin rakennettavan noin yhden hehtaarin alueelle eri kokoisten veneiden talvisäilytyspaikkoja noin 170 kappaleelle aidattavalle kenttäalueelle. Alue olisi toiminut kesäaikaan autojen pysäköintialueena palvellen lähialueen käyttäjiä.

Suunnittelualue on nykyisellään lähes kokonaisuudessaan loivasti pohjoiseen päin viettävää havupuuvaltaista vanhaa sekametsää, joka jatkuu myös alueen eteläpuolella.

Välittömästi sen pohjoispuolella sijaitsee Vuosaaren golfkentän huolto- ja varastoalue sekä Itäreimarintien ja Eteläreimarintien katualue. Itäpuolella, kapean metsäkaistan takana, sijaitsee pohjoisin Vuosaarenlahden rannan vanhoista huvilatonteista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista
 2. Säilyykö ostari vai ei? – Kontulan kehitykselle haetaan uutta vauhtia arkkitehtuurikilpailusta
 3. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 4. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 5. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 6. Lukijalta: Finnairin kriisissä pitäisi harkita myös säästöjä
 7. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 8. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 9. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 10. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 11. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 12. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 13. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 14. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 15. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 3. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 4. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 5. Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista
 6. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 7. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 8. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 9. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 10. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 11. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 12. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 13. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 14. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 15. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.