Kaupunki keskeyttää veneiden talvitelakointialueen suunnittelun Vuosaaressa – alueelta löytyi suojeltua lahokaviosammalta

Vuosaareen Uutelaan ei tule veneiden talvisäilytyspaikkaa, tiedotti kaupunki maanantaina. Hanke sai suurta vastustusta alueen asukkailta.

– Valtaosa palautteesta on hyvin kriittistä. Alue halutaan ilman muuta säilyttää luonnontilaisena. Monet palautteet puoltavat veneiden säilytysmahdollisuutta, mutta ei Uutelassa, Palmgren sanoi (HU 4.2.).

Lue lisää: Arvokkaalle metsäalueelle suunniteltiin liki 9000 neliön asvalttikenttää Vuosaaressa – asukkaat nousivat vastarintaan ja nyt kaupunki on pyörtämässä päätöstään

Suunnittelualueelta on tehty luontoselvityksissä muun muassa lahokaviosammalen havaintoja. Lahokaviosammal on rauhoitettu, äärimmäisen uhanalainen ja luonnonsuojeluasetuksen mukaan erityisesti suojeltava laji ja EU:n luontodirektiivin mukaan suojeltava laji.

– Luontoselvitykset ovat valmistuneet ja tarkentuneet asemakaavan valmistumisen jälkeen, minkä takia asemakaava on paikoin ristiriidassa nykyisten luontoarvojen kanssa, tiedotteessa todetaan.

Helsingin kaupunki jatkaa selvitystyötä veneiden talvisäilytyspaikkojen sijoittamiseksi muualle.

Helsingin kaupunki suunnitteli veneiden talvisäilytyspaikkaa Uutelaan, Vuosaarenlahden ja Porslahden venesatamien länsipuolelle. Venesatama-alueeksi asemakaavoitettu alue sijaitsee Uutelan kaava-alueen pohjoisreunalla.

Suunnitelmassa esitettiin rakennettavan noin yhden hehtaarin alueelle eri kokoisten veneiden talvisäilytyspaikkoja noin 170 kappaleelle aidattavalle kenttäalueelle. Alue olisi toiminut kesäaikaan autojen pysäköintialueena palvellen lähialueen käyttäjiä.

Suunnittelualue on nykyisellään lähes kokonaisuudessaan loivasti pohjoiseen päin viettävää havupuuvaltaista vanhaa sekametsää, joka jatkuu myös alueen eteläpuolella.

Välittömästi sen pohjoispuolella sijaitsee Vuosaaren golfkentän huolto- ja varastoalue sekä Itäreimarintien ja Eteläreimarintien katualue. Itäpuolella, kapean metsäkaistan takana, sijaitsee pohjoisin Vuosaarenlahden rannan vanhoista huvilatonteista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut