Telinevoimistelijoiden tilaongelmiin helpotusta – Liikuntamyllyn jättiremontti maksaa yli 300 000 euroa

Telinevoimisteluseura Alppilan Salamat harjoitteli keskiviikkona Liikuntamyllyssä. Toiminnanjohtaja ja valmentaja Anna Santanen kuvaa tiloja ”haastaviksi”. Enimmillään voimistelijoita voi olla salissa jopa 200. Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Telinevoimistelijoiden harjoitusolosuhteisiin on tulossa merkittäviä parannuksia Helsingissä.

Kaupunki suunnittelee Myllypurossa sijaitsevan Liikuntamyllyn telinevoimistelusalin uusimista. Alustavan arvion mukaan budjetti on 330 000 euroa.

Ensi kesänä on tarkoitus kunnostaa puolet telinevoimistelusalista. Työ jatkuu kesällä 2021.

Telinevoimistelu kärsii Helsingissä tilapulasta.

–Tilat eivät kasva, mutta turvallisuus ja valaistus paranevat. Volttimonttu ja kaikki välineet uusitaan. Välineet ovat maksimaalisella käytöllä. Roikkumisesta johtuva kiinnikkeiden kuluminen voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vaaratilanteita, Liikuntamyllyn tiimiesimies Lauri Immonen esittelee suunnitelmia.

Immosen mukaan telinevoimistelualueen käyttäjillä on mahdollisuus vaikuttaa vuosittaisiin välinehankintoihin.

Liikuntamylly on juhlinut tällä viikolla 20-vuotista historiaansa. Vuonna 1979 rakennetussa talossa toimi aiemmin kirjapaino.

Kävijämäärät ovat olleet viime aikoina nousussa. Vuodessa kävijöitä on noin puoli miljoonaa. Päivittäin kävijöitä on 1500-2000.

–Päiväkoti- ja koululaisryhmien määrä on kasvanut. Yksi syy on säissä. Täällä voi olla helpompi liikkua kuin ulkona, sanoo liikuntapaikanhoitaja Katja Kuusisto.

Vaikka torstain suosittujen Seniorisäpinöiden aikaan hallissa on täyttä, Kuusisto toivottaa kaikki halukkaat tervetulleeksi.

–Täällä voi käydä yli kymmenenkin päiväkotiryhmää. Hyvällä järjestelyllä tilaa aina löytyy. Meille on tärkeää saada ihmiset liikkumaan, Kuusisto sanoo.

Reijo Siitonen valmentaa seiväshyppääjä Johannes Mäkelää. Kuva: Aapo Siippainen Aapo Siippainen

Yleisurheilijoille Liikuntamylly tarjoaa ainutlaatuiset harjoitteluolosuhteet. Päivittäin treenaamassa käyvät muun muassa keihäänheittäjä Lassi Etelätalo, pituushyppääjä Roni Ollikainen ja kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä

–Noin kolmannes Suomen yleisurheilumaajoukkueesta harjoittelee täällä, sanoo Helsingin Kisa-Veikkojen toiminnanjohtaja Reijo Siitonen

Siitonen sanoo, että ennen Liikuntamyllyä Helsingissä oli vain yksi ympärivuotinen harjoittelupaikka yleisurheilijoille eli Eläintarhankentän tunneli.

–Liikuntamyllyn perustaminen oli käänteentekevä mullistus. Tilana tämä on loistava. Helsinkiin tarvitaan kuitenkin toinen samanlainen. Mielellään sellainen, joka olisi korvamerkitty yleisurheilulle. Paikoitellen täällä on niin ahdasta, että se aiheuttaa vaaratilanteita. Toistaiseksi kaikki on sujunut sulassa sovussa, Reijo Siitonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut