Helsinki parantaa ikäihmisen palveluita ja yllättää heidät kauppakeskuksissa – "Kaikilla ei ole ystävää, jonka kanssa lähteä liikkumaan"

Helsinki helpottaa tänä vuonna ikäihmisten liikkumista ja parantaa liikuntaan liittyviä palveluita.Kaupunki on kehittänyt yli 60 toimenpidettä, joilla parannetaan eri ikäisten ihmisten liikkumista.

– Osalla ikäihmisistäon haasteena päästä kotoa liikkeelle, jos kadulla on lunta tai ulkona on liukasta. Myös julkisen liikenteen toimiminen voi olla este. Kaikilla ei ole myöskään ystävää, jonka kanssa lähteä liikkeelle, kaupungin liikkumisohjelmanprojektipäällikkö Minna Paajanen sanoo.

Sohvalle jäädään istumaan myös sen vuoksi, koska ikäihmiset eivät löydä tarpeeksi tietoa liikuntapalveluista, liikuntapaikalle pääsy on vaikeaa tai liikunta koetaan liian kalliiksi. Tämän takia kaupunki järjestää tänä vuonna Palvelutori-kiertueen ja jalkautuu muun muassa kauppakeskuksiin ja terveysasemille.

– Emme oleta, että vähän liikkuva ihminen tulisi liikuntapaikalle. Liikkuminen pitää tuoda yllättävästi esille siellä missä ihmiset elävät. Kun ihminen tulee esimerkiksi terveysasemalle hakemaan apua vaivaan, niin samalla voimme korostaa jo vähäisen arkiliikkumisen merkitystä, Paajanen kertoo.

– Kerromme mistä löytää apuvälineitä liikkumiseen tai liikkumiskaverin.

Kotihoidossa on otettu käyttöön liikkumissopimus.

– Siinä mietitään sopivia tapoja lisätä arkiliikkumista. Se voi olla kotona tehtyä tuolijumppaa tai kukkien kastelua omin jaloin. Osa lähtee ulkoilemaan.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut