Triplan viereen ilmestyi yllättäviä taideteoksia – "Halusin tuottaa iloa ohilkulkijoille"

Mansikkapaikka. Senaatti

Aapo Siippainen

Pasilan Virastokeskukseen on syttynyt helmikuussa kaksi valotaideteosta.

Heli Nikusen Mansikkapaikka-teoksessa 'mansikat' ovat punaisella valolla valaistuja kattoikkunoita vihreän vuorimäntykasvuston keskellä.

Taiteilija Tülay Schakirin teos Värivuoto tuo väriä ja liikettä Pasilan virastotalon massiiviseen julkisivuun.Talo sijaitsee Triplan kauppakeskuksen itäpolella. Teoksessa hitaasti vaihtuva värivalo valuu veden lailla alas rakennuksen julkisivua, ja uusia, elävältä tuntuvia väriyhdistelmiä syntyy jatkuvasti.

– Valolla voi vaikuttaa näkemisen tapaan. En halunnut liimata rakennuksen päälle jotain suurellista, vaan pitää teoksen hienovaraisena ja pienieleisenä. Värivuoto pehmentää virastokeskuksen betonibrutalistisuutta ja tuo siihen inhimillisyyttä. Samalla se jatkaa julkisivun arkkitehtuurin pystylinjaisuutta ja korostaa rakennusmassassa toistuvia aihioita, Tülay Schakir kertoo Senaatin tiedotteessa.

Heli Nikusen Mansikkapaikka-teoksen odotetaan yllättävän ohikulkijoita.

– Halusin luoda elämyksellisen tilan ihmisille ja tuottaa iloa ohikulkijoille. Betonibrutalistinen virastokeskus kääntyy nyt myönteiseksi kokemukseksi ja tuo sosiaalista ulottuvuutta erityisesti yöaikaan. Liian paljon voimakasta valoa yhdessä paikassa voi luoda turvattoman ilmapiirin. Siksi kohdistan maltillisella valolla huomion kivoihin juttuihin ja annan mielelle positiivista ruokaa, Heli Nikunen kertoo.

Molemmat teokset ovat Senaatti-kiinteistöjen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestämän Valossa-valaistussuunnittelukilpailun satoa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Silmitön tuho! Uuden leffateatterin seinään iskettiin 20 nyrkinkokoista reikää Helsingissä 13.2.2020 6:30
  2. Triplaan avataan 4 uutta ravintolaa – katso näköalaravintolan maisemat 10.2.2020 6:20
  3. 1800-luvun asuintalo seisoo tyhjillään Pasilassa – "Sisäilmaongelmat johtuvat osin remontin virheistä" 19.12.2019 6:50
  4. Kuvat: Yli 50 katutaideteosta värittää betonista Itä-Pasila – 34 metriä korkea Ilmatar on todellinen katseenvangitsija 20.10.2019 20:40

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut