Triplan viereen ilmestyi yllättäviä taideteoksia – "Halusin tuottaa iloa ohilkulkijoille"

Pasilan Virastokeskukseen on syttynyt helmikuussa kaksi valotaideteosta.

Heli Nikusen Mansikkapaikka-teoksessa 'mansikat' ovat punaisella valolla valaistuja kattoikkunoita vihreän vuorimäntykasvuston keskellä.

Taiteilija Tülay Schakirin teos Värivuoto tuo väriä ja liikettä Pasilan virastotalon massiiviseen julkisivuun.Talo sijaitsee Triplan kauppakeskuksen itäpolella. Teoksessa hitaasti vaihtuva värivalo valuu veden lailla alas rakennuksen julkisivua, ja uusia, elävältä tuntuvia väriyhdistelmiä syntyy jatkuvasti.

– Valolla voi vaikuttaa näkemisen tapaan. En halunnut liimata rakennuksen päälle jotain suurellista, vaan pitää teoksen hienovaraisena ja pienieleisenä. Värivuoto pehmentää virastokeskuksen betonibrutalistisuutta ja tuo siihen inhimillisyyttä. Samalla se jatkaa julkisivun arkkitehtuurin pystylinjaisuutta ja korostaa rakennusmassassa toistuvia aihioita, Tülay Schakir kertoo Senaatin tiedotteessa.

Heli Nikusen Mansikkapaikka-teoksen odotetaan yllättävän ohikulkijoita.

– Halusin luoda elämyksellisen tilan ihmisille ja tuottaa iloa ohikulkijoille. Betonibrutalistinen virastokeskus kääntyy nyt myönteiseksi kokemukseksi ja tuo sosiaalista ulottuvuutta erityisesti yöaikaan. Liian paljon voimakasta valoa yhdessä paikassa voi luoda turvattoman ilmapiirin. Siksi kohdistan maltillisella valolla huomion kivoihin juttuihin ja annan mielelle positiivista ruokaa, Heli Nikunen kertoo.

Molemmat teokset ovat Senaatti-kiinteistöjen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestämän Valossa-valaistussuunnittelukilpailun satoa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut