Helsingin Werner-ravintolan tuhkasta nousee Pamela – "Villi ja vapaa pikkusisko"

Ravintola Pamelan yrittäjät Reima Mäenpää ja Jari Lönnberg tunnetaan myös muun muassa Döner Harju -ravintoloistaan. Iiro Rautiainen

Jussi Vehkasalo

Bulevardilla sijaitseva ravintola Werner on auki viimeistä päivää 15. helmikuuta. Suuresta avotuligrillistään tuttu ravintola avautuu uudestaan 26. helmikuuta nimellä Pamela. Ravintolan omistajat pysyvät samana, eli kyseessä on myös Döner Harju -ravintoloistaan tuttujen Reima Mäenpään ja Jari Lönnbergin yritys.

Pamela, kuten edeltäjänsäkin, sijaitsevat Vanhaa kirkkopuistoa vastapäätä olevassa arvorakennuksessa, joka palveli vuosikymmenien ajan WSOY:n pääkonttorina. Rakennus muutettiin asuinkäyttöön siten, että saneeraustyöt valmistuivat vuoden 2016 lopulla, jolloin myös Werner-ravintola avautui

Wernerin muuttumista Pamelaksi perustellaan tiedotteessa muun muassa seuraavasti:

– Ajan saatossa olemme todenneet, että sydämemme sykkii pohjimmiltaan yksinkertaisemmalle, rennommalle ja hauskemmalle ravintolaelämykselle. Haluamme tehdä herkullista, helposti nautittavaa ja järkevästi hinnoiteltua ruokaa, Lönnberg kuvailee tiedotteessa.

Pamelassa lupaillaan paluuta perusasioiden äärelle: Runsaita makuja ja rentoa meininkiä huokealla hinnalla.

– Pamela on Paleman ja Dönereiden villi ja vapaa pikkusisko, hän, joka heittää farkkurotsin niskaan ja suuntaa Helsingin iltaan. Pamela ei halua lokeroitua tiettyyn ruokakulttuuriin tai muotteihin. Sen sijaan mennään rento meininki ja erinomainen hinta-laatusuhde edellä, Mäenpää lupailee.

Palema on yrittäjien ravintola Hermannin Teurastamon alueella Mäenpää ja Lönnberg omistavat myös Harjun Makkaratehtaan, joka on perustettu vuonna 2012. Ensimmäisenä ravintolana miehet avasivat Döner Harjun Fleminginkadulle vuonna 2014. Döner Harjua edelsi Ravintolapäivän Döner Kallio -ravintola Karhupuistossa.

Uuden Pamelan kerrotaan tiedotteessa saaneensa inspiraationsa yrittäjien aikaisemmista ravintoloista sekä intohimosta elämän yksinkertaisia nautintoja kohtaan.

– Tällä hetkellä fiilistelemme Lähi-Idän ja Välimeren makumaailmaa Pariisista Istanbuliin, joten se on keskiössä Pamelan menulla. Emme kuitenkaan näe tarpeelliseksi määrittää sääntöjä Pamelan keittiölle, Lönnberg jatkaa tiedotteessa.

Pamelassa on arkisin tarjolla lounas, joka koostuu listalta tilattavista päivän annoksista sekä hintaan kuuluvasta alkukeitosta ja kahvista. Arki-iltaisin ja lauantaisin tarjolla on hiiligrillissä kypsennettyä lihaa ja kalaa, avotulella valmistettuja kasviksia ja pieniä herkkuja sekä salaatteja. Keittiömestarina toimii Pauliina Jyrälä, salista vastaa Elina Mero

Sattumalta Helsingissä on Pamelan lisäksi myös toinen ravintola, jonka nimi tuo mieleen taannoisen televisiosarjan Dallas. Henri Alén ja Tommi Tuominen esikuntineen avasivat Sue Ellen -nimisen ravintolan Etelärantaan marraskuussa 2017.

Pamela oli Dallas-sarjassa Victoria Principalin näyttelemä roolihahmo, Sue Elleniä näytteli Linda Gray

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista
 2. Säilyykö ostari vai ei? – Kontulan kehitykselle haetaan uutta vauhtia arkkitehtuurikilpailusta
 3. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 4. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 5. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 6. Lukijalta: Finnairin kriisissä pitäisi harkita myös säästöjä
 7. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 8. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 9. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 10. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 11. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 12. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 13. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 14. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 15. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista
 3. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 4. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 5. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 6. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 7. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 8. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 9. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 10. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 11. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 12. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 13. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 14. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 15. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.