Senioreille tarkoitetut talot aloittavat Tapanilan uuden asuinalueen rakentamisen – viherkatto varastoon, aurinkopaneeleista sähköä pihoille

Fallkullan kiilaan ensimmäisten talojen joukossa rakennettavien senioritalojen rakentaminen alkaa keväällä. Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy

Sanna Jompero

Skanska aikoo rakentaa Helsingin kaupungille kaksi asumisoikeustaloa senioreille Tapanilaan. Talot tullaan rakentamaan Jäkälätielle ja Sammaltorille Tapanilan aseman pohjoispuolelle.

Talot ovat osa niin sanotun Fallkullan kiilan suunnittelua. Alueelle on kokonaisuudessaan tulossa asuntoja noin 1 300 asukkaalle.

Helsingin Asumisoikeus Oy Sammaltori -nimiseen hankkeeseen kuuluvat 8- ja 6-kerroksiset lamellitalot. Senioriasuntoja on yhteensä 79. Rakennustyöt käynnistyvät keväällä. Talot valmistuvat huhtikuussa 2022.

Kerrostalojen ulkopinnoilla tullaan käyttämään erilaisia materiaaleja, kuten tiiltä, lasia ja puuta.

– Suunnittelussa olemme halunneet luoda junaradan varteen rakennuskokonaisuuden, joka erottuu veistoksellisuudellaan ympäristöstään. Radalle ja torille päin näkyvät julkisivut toteutetaan vaaleanharmaalla eläväpintaisella tiilellä, kertoo pääsuunnittelija Ulla Saarinen Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:stä Skanskan tiedotteessa.

– Tiilen vastapainona pihajulkisivuissa käytetään keveämpiä materiaaleja ja värejä, lämmintä kuultokäsiteltyä puuta sekä kirkasta ja osin kuvioitua lasia, Saarinen jatkaa.

Rakennusten vinojen kattojen alle muodostuvaan korkeaan tilaan voidaan rakentaa osin kaksikerroksisia asuntoja. Parvekkeet avautuvat pääosin väliin jäävälle yhteispihalle. Toisen talon kivijalkaan on tulossa liiketila.

Katoille rakennetaan aurinkopaneelit, joiden tuottamaa sähköä hyödynnetään yleisten tilojen valaisemiseen. Pihalla sijoitettavaan ulkoiluvälinevarastoon tulee viherkatto.

Senioritalojen rakentaminen aloittaa Fallkullan kiilan rakentamisen. Alueelle suunnitellaan kaupunkimaisen ja tiiviin asuinalueen rakentamista. Talot ovat 4–8-kerroksisia. Suojaisille sisäpihoille on tulossa istutuksia ja oleskelualueita.

Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä perheasuntoihin. Myös asuntojen omistusmuodot vaihtelevat vuokra- ja asumisoikeusasunnoista hitas-omistusasuntoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista
 2. Säilyykö ostari vai ei? – Kontulan kehitykselle haetaan uutta vauhtia arkkitehtuurikilpailusta
 3. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 4. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 5. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 6. Lukijalta: Finnairin kriisissä pitäisi harkita myös säästöjä
 7. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 8. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 9. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 10. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 11. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 12. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 13. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 14. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 15. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista
 3. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 4. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 5. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 6. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 7. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 8. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 9. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 10. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 11. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 12. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 13. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 14. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 15. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.