Senioreille tarkoitetut talot aloittavat Tapanilan uuden asuinalueen rakentamisen – viherkatto varastoon, aurinkopaneeleista sähköä pihoille

Skanska aikoo rakentaa Helsingin kaupungille kaksi asumisoikeustaloa senioreille Tapanilaan. Talot tullaan rakentamaan Jäkälätielle ja Sammaltorille Tapanilan aseman pohjoispuolelle.

Talot ovat osa niin sanotun Fallkullan kiilan suunnittelua. Alueelle on kokonaisuudessaan tulossa asuntoja noin 1 300 asukkaalle.

Helsingin Asumisoikeus Oy Sammaltori -nimiseen hankkeeseen kuuluvat 8- ja 6-kerroksiset lamellitalot. Senioriasuntoja on yhteensä 79. Rakennustyöt käynnistyvät keväällä. Talot valmistuvat huhtikuussa 2022.

Kerrostalojen ulkopinnoilla tullaan käyttämään erilaisia materiaaleja, kuten tiiltä, lasia ja puuta.

– Suunnittelussa olemme halunneet luoda junaradan varteen rakennuskokonaisuuden, joka erottuu veistoksellisuudellaan ympäristöstään. Radalle ja torille päin näkyvät julkisivut toteutetaan vaaleanharmaalla eläväpintaisella tiilellä, kertoo pääsuunnittelija Ulla Saarinen Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:stä Skanskan tiedotteessa.

– Tiilen vastapainona pihajulkisivuissa käytetään keveämpiä materiaaleja ja värejä, lämmintä kuultokäsiteltyä puuta sekä kirkasta ja osin kuvioitua lasia, Saarinen jatkaa.

Rakennusten vinojen kattojen alle muodostuvaan korkeaan tilaan voidaan rakentaa osin kaksikerroksisia asuntoja. Parvekkeet avautuvat pääosin väliin jäävälle yhteispihalle. Toisen talon kivijalkaan on tulossa liiketila.

Katoille rakennetaan aurinkopaneelit, joiden tuottamaa sähköä hyödynnetään yleisten tilojen valaisemiseen. Pihalla sijoitettavaan ulkoiluvälinevarastoon tulee viherkatto.

Senioritalojen rakentaminen aloittaa Fallkullan kiilan rakentamisen. Alueelle suunnitellaan kaupunkimaisen ja tiiviin asuinalueen rakentamista. Talot ovat 4–8-kerroksisia. Suojaisille sisäpihoille on tulossa istutuksia ja oleskelualueita.

Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä perheasuntoihin. Myös asuntojen omistusmuodot vaihtelevat vuokra- ja asumisoikeusasunnoista hitas-omistusasuntoihin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut