Tunnettu kierrättäjä keräsi 15 miljoonaa kiloa vaatteita

Suurin osa UFF:n myymälöistä on pääkaupunkiseudulla, kuvassa Sörnäisten myymälä Helsingissä. Arkisto / Päivi Tuovinen

toimitus

Suomalaiset lahjoittivat käytettyjä vaatteita UFF:n vaatekeräykseen yli 15 miljoonaa kiloa viime vuonna. Kaikki ehjät ja puhtaat vaatteet, jotka voisi antaa ystävälle, voi myös lahjoittaa uudelleenkäyttöön UFF:n kautta. Kerätyille vaatteille saavutettiin korkea, noin 95 prosentin uudelleenkäyttöaste, tiedottaa UFF.

Valtaosa eli reilut 88 prosenttia vaatteista soveltui uudelleenkäyttöön sellaisenaan vähittäis- ja tukkumyynnin kautta. 6,5 prosenttia ei soveltunut enää vaatteena käytettäväksi, mutta voitiin ohjata materiaalina hyödynnettäväksi. Reilut 5 prosenttia ei soveltunut lainkaan uudelleenkäyttöön vaan ohjattiin energiapolttoon.

UFF:n vaatekeräyksellä on Suomessa yli 1 500 keräyspistettä.

Tukkuasiakkaita organisaatiolla on paitsi Suomessa, myös esimerkiksi Baltian maissa, Venäjällä ja Afrikassa. Afrikassa UFF tiedotteen mukaan tukee paikallista varainhankintaa opetus- ja sosiaalisektorin kehitysyhteistyön hyväksi toimittamalla asiakkaiden toivomusten mukaisesti lajiteltuja uudelleenkäyttöön sopivia, käytettyjä vaatteita. Käytetyt vaatteet mahdollistavat vaatteiden saatavuuden kehitysmaissa myös kaikkein vähävaraisimmille. Lisäksi käytetyt vaatteet luovat työpaikkoja kaupan alalla ja tekstiilien kunnossapidon ja korjauksen parissa.

Aiheeseen liittyvää

 1. Kierrätyskeskus hukkuu käytettyihin hääpukuihin – "Ostakaa, ei tarvitse edes mennä naimisiin"
  31.1.2020 21:05
 2. Jättimäinen kierrätysmyymälä avautuu Itäkeskukseen
  29.1.2020 15:05
 3. Kierrätyspiste kuin kaatopaikka, tilannetta helpotetaan uudella säiliöllä – Asukas: "Muovi on kaikkein pahin"
  24.1.2020 7:15
 4. Kallion hehkutettu kierrätysliike sulki ovensa – "Olemme kääntäneet uuden sivun raskaan vuoden jälkeen"
  15.1.2020 19:00
 5. Second hand -merkkivaatteiden kauppa käy netissä – Hanna Autio ideoi Emmyn, jossa käsitellään päivittäin jo 1 200 omistajalleen turhaksi käynyttä vaatetta
  18.1.2020 20:37
 6. Helsinkiin tulossa kierrätyskalusteilla sisustettu päiväkoti – tekee uudenlaista yhteistyötä suositun verkkokirpputorin kanssa
  16.10.2019 13:26

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut