Triplaan avataan 4 uutta ravintolaa – katso näköalaravintolan maisemat

Pasilassa sijaitsevaan Triplan kauppakeskukseenavataan helmi- ja maaliskuussa useita uusia ravintoloita

Näköalaravintolaksi mainostettu Flavourium avataan ystävänpäivänä 14. helmikuuta kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen.

Ravintola herättää huomiota kokeiluilla, joissa asiakas pääsee testaamaan esimerkiksi lihan eri kypsyysasteita tai erimuotoisten viinilasien vaikutusta makuun.

Cocktail-listalla on Annankadulla toimineen A21-baarin klassikoita sekä kokeellisia juomia.

– Saman juoman voi valita vihreäksi, keltaiseksi tai punaiseksi värjättynä. Kuinka värin tuomat mielikuvat muuttavat makua, kysyy baarimestari Moona Jauhiainen

– Värin tuomat mielikuvat muuttavat makua voimakkaastikin, baarimestari Timo Siitonen summaa.

Keittiömestari Erno Kemi käyttää annoksissa muun muassa aromityynyjä. Tyyny asetellaan annoksen alle ja se erittää hienoista tuoksua.

– Kampasimpukka annoksessa ei ole lainkaan vaniljaa, mutta tyynystä tulee vaniljan aromi. Se muuttaa ruuan makua ja vahvistaa myös rinnalla tarjotunviinin aromia.

Kuivattuun ja ohueksi leikattuun punajuureen Kemi on pyrkinyt saamaan lihan rakennetta ja makua. Erilaiset aistituntemukset jatkuvat myös jälkiruuassa.

– Suklaata piparminttua ja chiliä sisältävä annos tuntuu ensin kylmältä, mutta tunne muuttuu yhtä aikaa myös kuumaksi.

Ala carte -listalla on lisäksi perinteisiä annoksia.

– Vaikkapa meidän wienerschnitzel on modernilla tavalla valmistettu klassikko, Kemi kertoo.

Flavouriumin yhteyteen rakennetaan museota, jota kuvaillaan "makujen kokemuskeskukseksi". Sen piti avautua helmikuussa, mutta rakennustyöt viivästyttävät avautumista kesälle.

– Meillä on ollut rakennusteknisiä vastoinkäymisiä, Flavouriumin osakkaisiin kuuluva Matti Santala sanoo.

Maanantaina 10. helmikuuta ovet avaaHello Gorgeous. Ravintolan perustajat tunnetaan muun muassa Helsingin keskustan Aussie Bar- ja Hello Stranger -ravintoloista.

Yrittäjä Satu Sammallahti-Visse kuvailee, että Hello Gorgeous on konseptiltaan bistromaisempi kuin "isosisar" Hello Stranger.

– Menussa on kauden kasviksia, riistaa ja yllättäviä makuja perinteisten raaka-aineiden kaverina. Kesällä avaamme terassin.

Pikkupurtavan, lounaan ja a la carte -listan lisäksi Hello Gorgeous tarjoilee viikonloppuisin brunssia.

Ravintolaan ei pääse sisälle Triplan kauppakeskuksesta, vaan se on Länsi-Pasilan puolella Pasilansillan ja Pasilankadun kulmassa.

Maaliskuussa Triplan viidenteen kerrokseen avautuu Pearls of Anatolian Cuisine. Suomennettuna nimi tarkoittaa anatolialaisen keittiön helmet.

– Ravintolamme on Triplan suurimpia,yrittäjä Erkan Bayarin sanoo.

Erkan kertoo saavansa ravintolan toimintaan mukaan turkkilaisen huippukokin, ravintoloita ja ruokaohjelmaa pyörittävän Muhsin Ertürkin.

– Hän tulee käymään Suomessa ja on mukana käynnistämässä uutta ravintolaa. Kun Ertürk palaa Turkkiin, saan häneltä jatkossa etänä toimintaohjeita ja vinkkejä ravintolan pyörittämiseen, Bayar kertoo.

Anatolia on historiallisesti laaja alue, jonka keskus sijaitsee Turkissa.

Alueen ruuissa on laaja sekoitus raaka-aineita paitsi Turkista myös naapurimaista kuten Kreikasta, Armeniasta, Syyriasta, Bulgariasta, Georgiasta, Iranista ja Irakista.

Erkan Bayar tunnetaan Helsingin Kampissa toimivasta italialaisesta Bastardo-ravintolasta.

Keväällä Triplaan avataan myös muun muassa Kotipizza ja kahvila Twist. Yhteensä Triplassa on noin 70 ravintolaa ja kahvilaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut