Helsinki pursuilee tekemistä talvilomaviikolle – katso tärpit täältä!

Tiivistämö on kaupungin nuorisopalveluiden pitämä tapahtumatila Suvilahdessa, joka avautui viime syksynä korvaamaan lopettanutta kulttuuriareena Gloriaa. Iina Kaikko

Kaisa Paastela

Talvilomalla on tapahtumia koululaisille ympäri Helsinkiä nuorisotaloilla, kirjastoilla, kulttuuritaloilla, museoilla ja liikuntapaikoissa.

Kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala järjestää toimintaa erityisesti Tiivistämöllä Suvilahdessa sekä Stoan kulttuurikeskuksessa.

Talvilomaohjelma antaa mahdollisuudet monenlaiseen liikkumiseen. Itäkeskuksen uimahallissa pääsee telmimään vesitemppuradalla ja Töölön kisahallissa järjestetään matalan kynnyksen EasySport-viikko.

13-vuotiaasta ylöspäin suunnatut liikuntatapahtumat järjestetään Töölön kisahallissa 18. helmikuuta ja Liikuntamyllyssä 19. helmikuuta.

Malmin nuorisotalolla pääsee laneihin ja Kivikon nuorisotalolta tehdään retket Kansallismuseoon ja Luonnontieteelliseen museoon. Itäkeskuksen toimintatalo Kipinän rap-työpajasta saa vauhtia musiikkiuralle.

Tiivistämön tapahtumia ovat muun muassa pakohuonepeli, johon voi osallistua tiistaina ja keskiviikkona, lauantainbänditapahtuma, torstain CakeMasters-kakkukilpailu, lauantain lomanlopettajaisbileet ja sunnuntain laskiaistapahtuma.

Meriharjun luontotalon ulkoilutapahtumassa Vuosaaressa voi harjoittaa retkeilytaitoja maanantaina ja tiistaina. Fallkullan kotieläin tila on auki talviloman ajan maaanantaista lauantaihin kello 10.30–15.

Stoan talvilomatapahtumassa sunnuntaina 23. helmikuuta voi tehdä oman keppiotuksen ja päästä oikeiden ponien kyytiin. Keppihevoset ovat mukana myös Race Horse Companyn sirkusesityksessä.

Lastenelokuvia voi katsella kulttuuritaloilla ja kirjastoissa Supermarsusta Dumboon. Oodin Aalto junior -tiedetapahtuma keskiviikosta perjantaihin sisältää taidetta, tiedettä, teknologiaa ja taloutta.

Talvilomalla pääsee myös tekemään itse. Stoassa pidetään sirkuskurssi keskiviikosta perjantaihin, Vuotalon Merenalaisia ääniä -kurssilla työstetään erilaisia ääniä. Annantalossa puolestaan harjoitellaan animaation tekemistä.

Suureen osaan tapahtumista on vapaa pääsy.

Kaikki lomatarjonta löytyy kootusti sivulta munstadi.fi/talviloma-2020.

Juttua muokattu 13.2.: Kaupunki on muuttanut joitain tapahtuma-ajankohtia jutun ilmestymisen jälkeen. Meriharjun talvilomatapahtuma on ma ja ti, Tivistämön bänditapahtuma la ja Paloheinän talviriehaa ei tänä vuonna pidetä lainkaan. Katso ajantasaiset tiedot ja kellonajat kaupungin sivuiltamunstadi.fi/talviloma-2020

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maailman ensimmäinen Muumi-teemainen sisäpuisto tulossa pk-seudulle – lentoaseman läheisyys voisi tuoda ulkomaalaisia turisteja
 2. Keskuskortteleiden suunnittelu etenee – tavoitteena muodostaa Jätkäsaaren maamerkki
 3. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 4. Epäihmisyyden museo mukana näyttelyssä – tiistaista alkaen etsitään uusia tapoja ajatella ihmiselämää
 5. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 6. Trendiravintola joutui yllättävien ongelmien eteen Helsingissä – "Kaikki tiskaavat nyt"
 7. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 8. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi
 9. Lukijalta: Korona lisää päihde- ja mielenterveysongelmia
 10. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 11. Laaksoon uusi jättisairaala – paikkoja yli 900, hinta yli 800 miljoonaa euroa
 12. Hernesaaren ruoppaus alkaa – veneilijöitä kehotetaan pitämään noin 150 metrin suojaväli työkoneisiin
 13. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 14. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 15. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 2. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 3. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 4. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 5. Trendiravintola joutui yllättävien ongelmien eteen Helsingissä – "Kaikki tiskaavat nyt"
 6. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 7. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 8. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 9. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 10. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 11. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 12. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 13. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 14. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 15. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.