Helsinki pursuilee tekemistä talvilomaviikolle – katso tärpit täältä!

Tiivistämö on kaupungin nuorisopalveluiden pitämä tapahtumatila Suvilahdessa, joka avautui viime syksynä korvaamaan lopettanutta kulttuuriareena Gloriaa. Iina Kaikko

Kaisa Paastela

Talvilomalla on tapahtumia koululaisille ympäri Helsinkiä nuorisotaloilla, kirjastoilla, kulttuuritaloilla, museoilla ja liikuntapaikoissa.

Kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala järjestää toimintaa erityisesti Tiivistämöllä Suvilahdessa sekä Stoan kulttuurikeskuksessa.

Talvilomaohjelma antaa mahdollisuudet monenlaiseen liikkumiseen. Itäkeskuksen uimahallissa pääsee telmimään vesitemppuradalla ja Töölön kisahallissa järjestetään matalan kynnyksen EasySport-viikko.

13-vuotiaasta ylöspäin suunnatut liikuntatapahtumat järjestetään Töölön kisahallissa 18. helmikuuta ja Liikuntamyllyssä 19. helmikuuta.

Malmin nuorisotalolla pääsee laneihin ja Kivikon nuorisotalolta tehdään retket Kansallismuseoon ja Luonnontieteelliseen museoon. Itäkeskuksen toimintatalo Kipinän rap-työpajasta saa vauhtia musiikkiuralle.

Tiivistämön tapahtumia ovat muun muassa pakohuonepeli, johon voi osallistua tiistaina ja keskiviikkona, lauantainbänditapahtuma, torstain CakeMasters-kakkukilpailu, lauantain lomanlopettajaisbileet ja sunnuntain laskiaistapahtuma.

Meriharjun luontotalon ulkoilutapahtumassa Vuosaaressa voi harjoittaa retkeilytaitoja maanantaina ja tiistaina. Fallkullan kotieläin tila on auki talviloman ajan maaanantaista lauantaihin kello 10.30–15.

Stoan talvilomatapahtumassa sunnuntaina 23. helmikuuta voi tehdä oman keppiotuksen ja päästä oikeiden ponien kyytiin. Keppihevoset ovat mukana myös Race Horse Companyn sirkusesityksessä.

Lastenelokuvia voi katsella kulttuuritaloilla ja kirjastoissa Supermarsusta Dumboon. Oodin Aalto junior -tiedetapahtuma keskiviikosta perjantaihin sisältää taidetta, tiedettä, teknologiaa ja taloutta.

Talvilomalla pääsee myös tekemään itse. Stoassa pidetään sirkuskurssi keskiviikosta perjantaihin, Vuotalon Merenalaisia ääniä -kurssilla työstetään erilaisia ääniä. Annantalossa puolestaan harjoitellaan animaation tekemistä.

Suureen osaan tapahtumista on vapaa pääsy.

Kaikki lomatarjonta löytyy kootusti sivulta munstadi.fi/talviloma-2020.

Juttua muokattu 13.2.: Kaupunki on muuttanut joitain tapahtuma-ajankohtia jutun ilmestymisen jälkeen. Meriharjun talvilomatapahtuma on ma ja ti, Tivistämön bänditapahtuma la ja Paloheinän talviriehaa ei tänä vuonna pidetä lainkaan. Katso ajantasaiset tiedot ja kellonajat kaupungin sivuiltamunstadi.fi/talviloma-2020

Aiheeseen liittyvää

  1. Lapsiperheet bongasivat yllättävän suosikkikohteen Helsingistä: tuplasi kävijämääränsä – alunperin kohderyhmä oli aivan muualla 8.2.2020 11:25
  2. Ensitreffit lentoasemalla – Sirpa ja Sirkka eivät tunteneet toisiaan, kun he lähtivät yhteiselle Karibian-lomalle 15.10.2019 6:30
  3. Haltialan tila on suosittu virkistyskohde – nyt alueen kehittämiseen kaivataan helsinkiläisten kommentteja 5.1.2020 11:05
  4. Helsinkiläisäidit kertovat, millä perusteella perheessä valittiin etunimi lapselle – "Huomasimme vasta myöhemmin, että ne kaikki ovat sarjakuvahahmojen nimiä" 21.1.2020 20:00
  5. Museokortti toi jälleen ennätysmäärän kävijöitä museoihin – Tässä 20 suosituinta kohdetta 6.1.2020 8:25

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut