Helsingin Satama lahjoittaa 135 000 euroa Itämeri-tutkimukseen – "Kiinnostava tutkimuskohde voisi olla merituulivoiman mahdollisuudet"

Jukka Hämäläinen

Helsingin Satama Oy lahjoittaa Helsingin yliopiston Itämeri-rahastoon kolmen vuoden aikana yhteensä 135 000 euroa. Lahjoitusvaroilla yliopisto palkkaa tohtorikoulutettavan mereen liittyvien elinkeinojen tulevaisuudennäkymien tutkimiseksi.

– Kannamme yrityksenä luonnollisesti huolta meriympäristön tilasta, mutta sen lisäksi haluamme olla kehittämässä rannikkoalueen taloudellisia näkymiä, kertoo Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari tiedotteessa.

Muuttuva ilmasto ja ilmastonmuutoksen vastainen taistelu tuovat eri toimialoille sekä haasteita että mahdollisuuksia.

– Tarve vähähiiliseen energiantuotantoon on valtava tulevina vuosikymmeninä. Yksi erityisen kiinnostava tutkimuskohde voisikin olla merituulivoimaan liittyvät mahdollisuudet, riskit ja laajenemisen esteet, kaavailee tulevan väitöskirjan ohjaaja professori Kari Hyytiäinen

Hyytiäinen on Itämeren suojelun ekonomian professori Helsingin yliopistossa, ja hänenkin tehtävänsä on perustettu lahjoitusvaroin osittain Sataman tuella. Professuurin merkittävin lahjoittaja on Helsingin kaupunki.

Tohtoriopiskelijan rekrytointi on käynnissä, ja hän aloittaa kevään aikana Uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön tohtoriohjelmassa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut