Mieheltä napattiin dna-näyte katupahoinpitelyn vuoksi – johti epäilyyn törkeästä uimarantaraiskauksesta

Toinen näpistelijä saatiin napattua juoksukisan päätteeksi, kertoo poliisi. Arkisto / Jussi Vehkasalo

toimitus

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on määrännyt miehen todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta epäiltynä tutkintavankeuteen. Rikosasia on syyteharkinnassa ja asiaa tultaneen käsittelemään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa, tiedottaa poliisi.

Asiassa on kyse Espoon Lippajärvellä kesällä 2018 tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta, joka on ollut Länsi-Uudenmaan poliisin tutkittavana. Tapaus sattui Vilniemen uimarannan lähellä heinäkuun lopulla.

Epäiltyä tekijää ei kuitenkaan ollut tavoitettu yleisövihjeistä huolimatta Poliisi pääsi epäillyn jäljille viime syksynä, miehen dna rekisteröitiin toiseen rikokseen liittyen: tuolloin 25-vuotias ulkomaalaistaustainen, Suomessa asuva mies pahoinpiteli Helsingissä kadulla toista miestä ja hänet otettiin kiinni kuulusteluja varten. Pahoinpitelystä epäillyn miehen dna rekisteröitiin, ja sen avulla hänet saatiin yhdistettyä Espoossa kesällä 2018 tapahtuneeseen törkeään raiskaukseen.

Poliisi pitää rikoksesta epäillyistä sekä tuomituista dna-rekisteriä, johon rikospaikoilta taltioituja dna-näytteitä verrataan. Dna-rekisteristä on monesti apua vanhojenkin rikosten selvittämisessä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Raiskaus uimarannalla Espoossa: Poliisi saanut kymmeniä vihjeitä 1.8.2018 21:05
  2. Poliisi: Nainen lähti uimarannalta Espoossa, raiskaaja iski selän takaa 30.7.2018 9:39

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut