Jätkäsaaren peruskoulu valittiin vuoden 2019 betonirakenteeksi – materiaaleissa huomioitu merellinen kosteusrasite

Toisen ja kolmannen kerroksen valkoisista kuitubetonisista julkisivuista muodostuu vaihteleva, ikkunoiden ja reliefisyvennysten rytmittämä kuvio. Kuvatoimisto Kuvio

Anniina Virtanen

Jätkäsaaren peruskoulu palkittiin tammikuun lopulla vuoden 2019 betonirakenteena. Palkinto tuli taitavasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta rakennuttamisesta ja toteutuksesta.

Rakennuksen tunnistettavassa ilmeessä betonilla on tärkeä rooli. Pitkäaikaiskestävyys ja laadukas suunnittelu olivat hankkeelle asetettuja keskeisiä tavoitteita, joihin nyt valituilla betonirakenne- ja materiaalivalinnoilla on vastattu.

– Merenrantakohteissa rakenteiden kosteusrasitus on korkea, mikä on asettanut haasteita rakennusmateriaalien valintaan, tuomaristo totesi tiedotteessa.

Uusi koulu sijaitsee keskeisellä ja näkyvällä paikalla Jätkäsaaressa. Pinta-alaltaan 8500 neliömetrin koulun rakentaminen alkoi vuonna 2017.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut