Töölön kisahallin kehittämiseksi tuli sadoittain toiveita – nämä asiat käyttäjät korjaisivat urheilupyhätöstä pikimmiten

Kisahallin remonttia on suunniteltu jo pitkään. Aapo Siippainen

Kaisa Paastela

Töölön kisahalli remontoidaan tämän vuosikymmenen puolivälissä. Käyttäjiltä ja kaupunkilaisilta kerättiin viime marraskuuta tietoa heidän tarpeistaan ja toiveistaan liittyen Kisahalliin. Vastauksia saatiin 766.

 Vastauksista nousi kolme painopistettä Kisahallin tulevalle käytölle: osa vastaajista näki, että Kisahallin tulee olla kilpaurheilun ja otteluiden mekka ja palvella erityisesti tiettyjä lajeja.

Toisille paikka näyttäytyy, kuten nykyisinkin, erityisesti seuraharjoittelun tyyssijana.

Osa taas toivoi, että Kisahallista kehitetään kaikille kaupunkilaisille avoin ja moderni liikuntakeskus vapaaharjoitteluun, ja myös eri ikäryhmien tarpeet ja esteettömyys huomioidaan laajasti.    

 Tilojen käytännöllisyyden ja teknisten ratkaisujen kannalta merkittävimmiksi teemoiksi nousivat molempien hallien akustiikka, lämmitys ja lattiamateriaalit.  Moni vastaajista pohdiskeli koko talon tilanjakoa – tulevaisuudessa tilojen toivotaan olevan entistä paremmin muunneltavissa eri lajien tarpeisiin.

Odotetusti eniten kehitettävää ja korjattavaa vastaajat löysivät pesu-, pukuhuone- ja säilytystiloista. Myös vesipisteitä toivottiin hallitiloihin merkittävästi lisää.

Kysely tuotti myös laajan kattauksen toiveita eri lajien näkökulmasta, erityisesti palloilijoiden, miekkailijoiden ja kuntosalin käyttäjiltä tuli ehdotuksia perusparannukseen. Myös voimistelun, cheerleadingin, vapaaharjoittelun, juoksun, tanssin, painin ja nyrkkeilyn olosuhteet ja edellytykset puhuttivat. Uusista lajeista eniten mainintoja sai skeittaus.

Kisahallin perusparannuksen lähtökohtana onkin parantaa nykyisten lajien olosuhteita ja vapauttaa lisää tilaa liikunnalle hallissa.  

 – Kaupunkilaisten aktiivinen osallistuminen kyselyyn osoitti, kuinka tärkeä paikka Kisahalli on monille ja toi esille myös toiveita avata ovia vieläkin laajemmille käyttäjäkunnille. Suunnitelmissa on taata Kisahallin nykyisille lajivalikoimalle tilat myös jatkossa ja samalla madaltaa kynnystä yhä uusille liikkujille löytää Kisahalli omakseen, toteaa tiedotteessa liikuntajohtaja Tarja Loikkanen 

Marraskuussa 2019 toteutetun tiedonkeruun lisäksi käyttäjiä on kuultu myös aiemmin. Näitä aineistoja, kuten myös viime vuosien asiakastyytyväisyyskyselyjä sekä käyttäjätilastoja hyödynnetään suunnittelussa. 

 Kisahallin remontin suunnittelu etenee vaiheittain. Osallistumismahdollisuuksista kerrotaan uusikisahalli.fi-verkkosivulla sekä Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut