Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lakkautusuhan alla oleva leirintäalue teki kaikkien aikojen majoitusennätyksen – "Vetovoima johtuu lyhyestä matkasta metroasemalle"

Rastilan viiden tähden leirintäalueella on ihmetelty viime vuoden mahtavaa majoitussaldoa. Päättyneenä vuonna yöpymisten määrä kasvoi kuudesosalla eli lähes 20 000 vuorokaudella.

– Kyllä tämä on kaikkien aikojen majoitusennätys, sillä vielä vuonna 2018 meillä kävi perinteiseen tapaan hieman reilut 90 000 matkailijaa. Mutta nyt sitten päästiin 111 000 yöpyjään, iloitsee Rastila Campingin aluevastaava Saija Koro

– Kasvu alkoi oikeastaan jo maaliskuussa ja sen jälkeen jokainen kuukausi oli vilkkaampi kuin vastaavana aikana edellisvuonna.

Erityisen mittavasti Rastila houkutteli yöpymään ulkomaisia mökkeilijöitä.

– Venäläiset matkailijat ovat vuodesta toiseen löytäneet Rastilan lomakohteekseen. Venäläisten lisäksi mökkejä kansoittavat saksalaiset ja virolaiset. Toissa vuonna puolestaan etenkin Kiinasta ja Ranskasta tulleet matkailijat yöpyivät mökeissä.

Toukokuussa mökkeihin majoittuu merkittävä määrä pääkaupungin ihmeitä katselemaan tulevia luokkaretkeläisiä.

– Uskon, että Rastilan vetovoima johtuu siitä, että meillä on niin lyhyt matka metroasemalle. Helppoa liikkumista Helsingin keskustaan arvostavat varsinkin lapsiperheet ja ulkomaiset matkailijat, Koro arvioi.

Ehkä juuri loistavan sijainnin vuoksi Helsingin kaupunki kaavailee leirintäalueen paikalle merellistä asuinaluetta Mökit voisivat siirtyä Kivinokkaan, mutta matkailuautot ja -vaunut eivät, sillä ne toisivat Kivinokkaan liikaa liikennettä, eivätkä sinne oikein mahtuisikaan.

Viime vuosina Euroopassa jyllännyt matkailuautobuumi näkyy myös Rastila Campingin majoittujissa.

– Tyypillinen yöpyjä viettää meillä kolmesta viiteen vuorokautta, mikä on pidempi aika kuin monilla muilla campingalueella Suomessa, arvioi tiimiesimies Reko Junnonen

– Saksa on meillä ylivoimaisesti suosituin matkailuautoilijoiden lähtömaa. Toki myös Sveitsistä, Ranskasta ja Alankomaista tulee jonkin verran matkailuautoyöpyjiä, Koro laskee.

Perinteinen telttailukaan ei ole jäänyt unohduksiin. Telttailijat ovat kirjavaa väkeä, sillä tällä tavoin yöpyvät matkailijat tulevat Rastilaan muun muassa polku- ja moottoripyörillä tai jopa jalkapatikassa.

Rastila Camping ei ole syyttä vetovoimainen paikka, sillä vuonna 2017 SF-Caravan valitsi sen koko maan parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi.

Erityiskiitosta Rastila sai viihtyisyydestä ja toiminnan aktiivisesta kehittämisestä.

Leiriytyminen on Rastilassa ollut mahdollista vuodesta 1951 lähtien – ensi vuonna Rastilassa siis juhlitaan jo 70-vuotissyntymäpäiviä.

Koko maassa on tällä hetkellä noin 220 leirintäaluetta.