Kuva: Helsingin rockpyhättöä rouhitaan maan tasalle – korvaavaa keikkapaikkaa ei vielä tiedossa

Parikymmentä vuotta Elmun kotipesänä toiminut Nosturi-rakennus häviää maisemasta pala palalta. Patrick Wikblad

Jussi Vehkasalo

Helsingin elävän musiikin yhdistyksen eli Elmun kotipesänä parikymmentä vuotta toiminutta Nosturi-rakennusta puretaan nyt vauhdilla Punavuoren Telakkarannassa. Nosturi tuli tunnetuksi myös legendaarisena keikkapaikkana, mitä tarkoitusta varten Elmu ei vielä ole onnistunut löytämään seuraajaa.

Nosturissa oli paljon myös bändien treenikämppiä, korvaajiksi niille Elmu tiedotti viime vuoden lopulla löytäneensä Roihupellon Tulppakujalta.

– Roihupellossa on paljon tehtävää. Treeniksistä on nyt kaksi kolmasosaa valmiina, kertoo Nosturin johtajana toiminut Elmun Tapio Hopponen

Hopponen kertoo Elmun jatkavan neuvotteluja Puotinharjun ostarin eli Puhoksen tiloista taas viikolla kuusi. Helsingin Uutiset uutisoi viime vuoden lopulla, että Elmun ilo uusista tiloista Puhoksessa olikin ennenaikaista, sillä tyhjäksi jääneet Alepan tilat vuokrattiin Fidalle sen laajentaessa entistä myymäläänsä Puhoksessa 1 400 neliön suurmyymäläksi.

– Toki meitä kiinnostaa muutkin potentiaaliset tilat myös, kuten esimerkiksi ravintola Kaisaniemi ja Kruununmakasiini, Hopponen jatkaa.

Kruununmakasiini on historiallinen vanha punatiilirakennus Hermannin ja Sörnäisten rajamailla, tarkalleen ottaen Hermannin puolella. Rakennus on aikanaan jäänyt puristuksiin Lautatarhankadun ja Junatien väliselle tontille sillan kupeeseen.

Nosturi elokuun lopulla 2019.

Nosturi aloitti toimintansa vuosituhannen vaihteessa Punavuoren Telakkakadulla. Taloa ja sen ohjelmistoa hallinnoi tilaa vuokrannut Elmu. Elmun toiminta siirtyi Nosturiin legendaarisesta Lepakosta, joka purettiin. Elmu joutui lähtemään Nosturista, koska rakennus puretaan pois Telakkarannan asuinkerrostalojen rakentamisen vuoksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut