Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jätkäsaaren tekojää avataan vihdoin – alkuun yleisöluistelua, myöhemmin vuoroja myös mailallisille

Jätkäsaaren tekojää avattiin vihdoin perjantaiaamuna. Viikonloppuna tekojäälle pääsee perjantaina luistelemaan kello 9−14.30. Huoltotauko on kello 14.30−16 ja jää avataan jälleen kello 16−20. Lauantain ja sunnuntaina aukioloajat ovat kello 9.−14.30 ja kello 16−20.

Luistelu Jätkäsaaressa on ainakin toistaiseksi maksutonta. Kentällä on alkuun pelkkiä yleisöluisteluita. Päivisin se on myös koululaisten käytössä. Myöhemmin kentälle pääsee pelaamaan jääkiekko- ja jääpallomailoilla sekä luistelemaan retkiluistimilla. Tekojääkenttä täyttää jääpallon mittavaatimukset.

Tekojää on auki säävarauksella. Ensi viikon maanantaista alkaen luistelemaan pääsee päivittäin kello 8.30−15. Huoltotauko on kello 15−17 ja se avataan jälleen kello 17–21.30 väliseksi ajaksi. Jääradan avaamista ehdittiin odottaa leudon talven vuoksi jo tovi. – Jätkäsaaressa meillä on ollut viivästyksiä. Ne johtuivat esimerkiksi kentän huoltorakennuksen ja sähköliittymän toimituksista, eikä oikein sääolosuhteetkaan ole olleet meidän puolellamme. Nyt on testiluisteltu, ja kenttä todettu toimivaksi, kertoo Helsingin liikuntapalveluiden läntisen alueyksikön päällikkö Jyrki Inkinen kaupungin torstaina iltapäivällä julkaisemassa tiedotteessa. Sään vaihtelut ja vesisateet voivat aiheuttaa ylimääräisiä huoltotaukoja. – Toivotaan, että kenttää ei jouduta sulkemaan pitkäksi aikaa, Inkinen jatkaa.

Helsingissä on Jätkäsaaren tekojään avauduttua käytössä yhteensä nyt yhdeksän tekojääkenttää. Auki olevat tekojääkentät ovat Brahenkenttä Kalliossa sekä Jätkäsaaren, Kontulan, Käpylän ja Oulunkylän tekojääkentät, Lassilan, Pukinmäen ja Laajasalon tekojääkaukalot sekä Rautatientorin Jääpuisto.