Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meri-Rastila pyrkii eroon vuokra-asuntoalueen maineesta – nyt tavoitellaan perheitä, jotka sitoutuvat pitkäaikaiseen asumiseen

Lähitulevaisuudessa Meri-Rastilaa muutetaan kaupungin voimin nykyistä viihtyisämmäksi asuinalueeksi.

Kun kaupunginosaa 1990-luvun talouslaman aikaan rakennettiin kiivaasti, ei Meri-Rastilaan voitu rakentaa riittävästi omistusasuntoja. Merenrantaan kohosi tuolloin mittava määrä valtion tukemia vuokra-asuntoja.

– Nyt Meri-Rastilassa pidetään varsin hyvin huolta siitä, ettei ara-vuokra-asuntojen osuus kasva. Samoin kaupunki on tarkkana myös vapaarahoitteisen vuokra-asumisen kanssa, kertoo esikaupunkien aluerakentamisprojektin projektinjohtaja Ritva Tanner

Meri-Rastilaan on yleisen tonttihaun perusteella jo varattu kumppanuuskaavoituksella kaikkiaan 450 asuntoa, joihin rakennusoikeutta on kaikkiaan 37 900 kerrosneliötä.

Näistä reilu puolet on hintakontrolloituja eli puolihitas-rahoitteisia omistusasuntoja ja neljännes kovan rahan asuntoja.

Asumisoikeusasuntoja kaikista alueelle nousevista asunnoista on runsas kuudesosa.

Spinnutielle, Spinnukujalle ja Spinnupolulle suunniteltujen kohteiden rakentamisen on määrä alkaa vuosina 2021–2022.

Tontinvaraajia ovat NREP, Bonava, Basso Building ja TA-Rakennuttaja.

Puolihitas- ja asumisoikeusasuntojen rakentaminen on yksi Helsingin kaupungin suosimista tavoista ohjata alueelle suuntautuvaa asumista.

– Kaupunki on selkeästi kertonut haluavansa edistää esimerkiksi puolihitas-rakentamista. Sen avulla alueelle Meri-Rastilaan saadaan etenkin perheitä, jotka sitoutuvat pitkäaikaiseen asumiseen, luonnehtii asemakaavakoordinoinnista vastaava arkkitehti Linda Wiksten

Hänen mukaansa kaupungin tavoitteet ovat toteutuneet tähän mennessä varsin hyvin.

Moni Meri-Rastilan asukkaista on tyytyväinen kaupungin tekemiin linjauksiin.

– Minun mielestäni on hyvä, että kaupunki ohjaa sitä, millaisia asuntoja tänne rakennetaan, sillä asuntotilanne on ollut Meri-Rastilassa aika vinoutunut, arvioi Vuosaari-Seuran entinen varapuheenjohtaja Anna-Maija Virta

– On varmaan hyvä, että täällä olisi nykyistä enemmän myös omistusasumista.

Toistakymmentä vuotta Meri-Rastilassa asunut Virta on surullinen siitä, että nykyistä asuntokantaa puretaan, sillä se on hänen mielestään epäekologista.

Täydennysrakentamisen myötä Vuosaaren asukasluvun odotetaan kasvavan tulevina vuosina noin 4 400 hengellä.