Hietarannan uimarannan peruskorjaustyöt jatkuvat – 100 vuotta vanhat kotitalousjätteet siivotaan maan alta

Hietarannan täyttömaata aletaan siivota. Helena Roschier

Anniina Virtanen

Hietarannan uimarannan peruskorjaustyöt etenevät tällä viikolla täyttömaan siivoukseen kahvila-huoltorakennuksen etelänpuolella olevalta mäkialueelta. Hietarannan uimaranta on 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa ollut kotitalousjätteiden kaatopaikka.

– Maan alla on kaikenlaista kengänpohjista rikkinäisiin astioihin, kaikenlaista tavaraa, projektipäällikkö Hannu Airola kertoo.

Maata on puhdistettu aina sitä mukaa, kun rakentamisessa ollaan menty tarpeeksi syvälle, kuten vuonna 2009–11, kun kahvila- ja huoltorakennus rakennettiin.

Nyt Hietarannan uimarannalla uusitaan muun muassa betonirakenteinen käytävä, mäen päällä oleva koripallokenttä, mäkialueen kivituhkapintaiset käytävät, nurmikkoalueet ja pensasistutukset. Myös keski- ja pohjoisosan nurmikkoalueet peruskorjataan.

Peruskorjaus aloitettiin viime vuonna.

Täyttömassoja aletaan poistaa tällä viikolla ja tilalle tuodaan uutta täyttömaata, eikä siitä aiheudu vaaraa ympäristölle. Päiväaikaan voi olla hieman enemmän kuorma-autoliikennettä. Työvaihe valmistuu säistä riippuen maaliskuun alkuun mennessä.

– Jos tulee kovat pakkaset tai sataa rankasti vettä, työvaihe voi viivästyä, Airola sanoo.

Uimarannan peruskorjaus on Airolan mukaan edennyt aikataulussa. Tavoitteena on saada peruskorjaustyöt valmiiksi toukokuun lopulla, uimarantakauden alkuun mennessä.

Kaikkien tähän vaiheeseen kuuluvien töiden tulisi valmistua kesän 2020 aikana.

Aiheeseen liittyvää

  1. Uimarannalta löytynyt autonraato on vain jäävuoren huippu – laittomia kaatopaikkoja siivoava Helena Saarikoski teki lähimetsästä uskomattomia löytöjä 10.1.2020 20:00
  2. Luvaton kaatopaikka paljastui rakennustyömaalta – Helsingille 3 miljoonan yllätyslasku 18.3.2018 9:05
  3. Oho! Hietarannassa voi nyt lentää vesisuihkun voimalla – uutuuslaji vie jopa 15 metrin korkeuteen 28.6.2016 19:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut