Posti suunnittelee Pääpostin lakkauttamista – sijainti liian keskeinen ja pinta-alaa liikaa

toimitus

Posti suunnittelee sulkevansa Postitalossa Elielinaukiolla sijaitsevan myymälänsä vuoden 2020 aikana, aikaisintaan kesällä. Asiakkaille tiedotetaan mahdollisista muutoksista hyvissä ajoin etukäteen. Suunnitellulla muutoksella voi olla vaikutuksia myymälän henkilöstön työsuhteisiin.

Asiakastarpeen muuttumisen lisäksi Elielinaukion myymälää koskevaan suunnitelmaan vaikuttavat kustannukset: keskeistä sijaintia, pinta-alaltaan isoa myymälää tai laajoja palveluaikoja on hyvin vaikeaa ylläpitää kannattavasti.

Posti ei ole omistanut Postitalona tunnettua Elielinaukion kiinteistöä 20 vuoteen. Myymälän tilat on vuokrattu Postille pitkäaikaisella vuokrasopimuksella, ja tiloihin ryhdytään etsimään uutta vuokralaista. Postitalossa on nykyisin paljon muun muassa Husin toimintoja

– Verkkokaupan kasvaessa ja digitaalisen asioinnin lisääntyessä perinteisten myymälöiden rooli on muuttunut. Kirjepostin määrän vähentyessä myymälässä asioivista asiakkaistamme jopa 80 prosenttia on joko viemässä tai noutamassa pakettilähetystään, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo tiedotteessa.

– Elielinaukion myymälään liittyvät suunnitelmat ovat osa suurempaa muutosta palvelupisteverkostossamme. Kerroimme viime keväänä, että tulemme sulkemaan useita Postin omia myymälöitä ja samalla lisäämään palvelupisteiden ja pakettiautomaattien määrää. Tavoitteenamme on, että palvelumme löytyvät helposti arjen kulkureittien varrelta. Siksi olemme viime vuosien aikana kasvattaneet palvelupisteverkostoamme, joka koostuu Postin omista myymälöistä, kumppaniemme ylläpitämistä palvelupisteistä, pakettiautomaateista ja OmaPosti-kioskeista, Huttunen sanoo.

Helsingin keskustassa Postin omat myymälät sijaitsevat Punavuoressa (Annankatu 8), Töölössä (Linnankoskenkatu 14) ja Kaartinkaupungissa (Kasarmikatu 19).

Lisäksi Helsingissä on 26 kumppaneiden ylläpitämää Postia ja 13 noutopistettä. Postimerkkejä myydään kymmenissä ydinkeskustan liikkeissä. Pakettiautomaatteja on rautatieasemalla ja keskustan kauppakeskuksissa.

– Posti avasi viime syksynä ydinkeskustaan myös verkkokauppaan keskittyvän tilan Boxin (Keskuskatu 3), josta olemme saaneet asiakkailta paljon positiivista palautetta. Boxissa on pakettiautomaatit, ja sieltä voi lähettää niin paketteja kuin kirjepostiakin, Huttunen sanoo.

Yhteistoimintaneuvottelut suunnitelluista muutoksista aloitetaan helmikuussa 2020. Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve olisi enintään 10 vakituista henkilöä.

Aiheeseen liittyvää

 1. Hakaniemen Postin myymälä menee kiinni kesäkuussa – tilalle tulee itsepalvelukioski
  7.1.2020 13:45
 2. Posti nostaa ja laskee hintojaan reippaasti – myös maksuvyöhykkeisiin tulee muutoksia
  30.12.2019 11:48
 3. Postitaloon lisää Husin toimintoja tammikuussa – "Helpottaa etenkin työssäkäyvien asiontia arjen kiireissä"
  22.11.2019 7:25
 4. Postitaloon avataan Husin sydänpoliklinikka
  7.6.2019 11:22
 5. Postitalossa pistellään radikaaleja viestejä
  22.5.2018 9:47

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut