Helsinki tarjoaa lisää maksuttomia liikuntamahdollisuuksia 13–17-vuotiaille – Liikkumattomuus korostuu erityisesti yläasteikäisillä

FunAction-liikunnan kausikorttimaksusta luovutaan syksystä 2020 alkaen. Asiasta päätti viime viikolla kokoontunut kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta.

FunAction tarjoaa matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille 13–17-vuotiaille nuorille eri liikuntalajien ja ystävien seurassa. Perusteluna maksun luopumiselle on nuorten keskuudessa lisääntynyt liikkumattomuus, joka korostuu erityisesti yläkouluikäisten keskuudessa. Lisäksi FunActionin maksuttomuudella toivotaan olevan positiivisia vaikutuksia polarisoitumisen vähentämiseksi. Maksuttomuuden avulla voidaan lisätä myös entistä tiiviimpää yhteistyötä nuorisopalveluiden jo ennestään maksuttoman liikuntatoiminnan kanssa. Toiminnassa on mukana vuosittain noin 10 800 nuorta.

Sen sijaan Nyt-liikunnan 25 euron kausikorttimaksusta ei sen sijaan luovuta, sillä kyseessä on täysi-ikäisille (18–29-vuotiaille) suunnattu toiminta ja kortti tarjoaa hyvin laajan tuntitarjonnan. Nyt-toiminnassa on mukana vuosittain noin 13 700 nuorta aikuista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut