Tämä koti on minimalistin unelma – Kirsi ja Caj sisustavat klassikoilla

Kirsi ja Caj Eklund sisustavat kotiaan minimalistisen harkitusti. Sohva verhoiltiin uudelleen. Sini Pennanen

toimitus

Kirsi ja Caj Eklundin perheen koti Espoon Tillinmäessä on todellinen minimalistin unelma. Seppo Mäntylän suunnittelema talo on harkittu kokonaisuus design-huonekaluja sekä valoisaa avaruutta.

Huurteinen pakkasaamu Tillinmäessä henkii hiljaisuutta ja rauhaa. Kujien ja katujen varsilla kiinnittää ensimmäisenä huomiota alueen erikoiseen arkkitehtuuriin. Jokainen talo on omanlaisensa, ja mäkisiä teitä ajellessa mieleen nousee alppikylien tunnelma – modernilla twistillä varustettuna.

– Muutimme Tillinmäkeen vuonna 2012. Tarkoituksenamme oli rakennuttaa talo Nuottaniemeen, mutta rakennuttaja meni konkurssiin ja suunnitelmat muuttuivat. Niinpä etsimme minimalistista, valmista taloa jonkin aikaa, kunnes löysimme nykyisen kotimme, Kirsi Eklund kertoo.

Eklundit eivät tunteneet Tillinmäen aluetta entuudestaan, mutta ihastuivat siihen heti. Luonto ja ulkoilumaastot ovat lähellä ja alueella asuu paljon lapsiperheitä. Samassa elämäntilanteessa olevien naapureiden kanssa on ollut helppo ystävystyä.

– Muistan, kun ilmoitus talosta osui silmiini Oikotiellä, ja lähdin iltahämärissä ajelemaan silloisesta kodistamme Helsingin Lehtisaaresta Tillinmäkeen. Ostopäätös oli tämän jälkeen helppo. Tillinmäki on meille juuri sopiva asuinpaikka, Kirsi Eklund muistelee

Eklundeilla on kaksi lasta: 12-vuotias Tomas ja 9-vuotias Jessica Molemmat käyvät läheistä Saunalahden koulua ja harrastavat paljon. Jessica soittaa viulua konservatoriossa Helsingissä ja Tomas pelaa jääkiekkoa Grankulla IFK:ssa Kauniaisissa, molemmat pelaavat myös jalkapalloa EPS:ssä.

– Toki lasten harrastuksiin liittyy jonkin verran kuskaamista, mutta on hienoa, että kotimme lähellä pääsee helposti liikkumaan luontoon – ja lumisina talvina myös hiihtämään aivan kotiovelta. Myös liikenneyhteydet Helsinkiin ja muualle sujuvat hyvin, Caj Eklund sanoo.

Valtavat ikkunat tuovat Eklundien kotiin valoa kaikkina vuodenaikoina. Talossa on 130 neliötä, mutta avaruutensa ja minimalistisen sisustuksensa ansiosta neliömäärä tuntuu paljon suuremmalta. Myös suuret terassitilat ovat ahkerassa käytössä keväästä myöhäiseen syksyyn saakka.

– Meillä on alakerrassa kolme makuuhuonetta ja kylpyhuone, sekä erillinen vaatehuone. Yläkerrassa on olohuone, keittiö ja toinen wc. Tykkään sisustamisesta ja olemme molemmat ajattomien klassikoiden ystäviä. Minimalistinen tyyli on muotoutunut kotimme kulmakiveksi ja olemme keränneet kotiimme sopivia huonekaluja ja valaisimia vähitellen vuosien varrella, Kirsi Eklund sanoo.

Myös entisöinti ja kierrätys on Kirsin ja Cajn sydäntä lähellä. Olohuoneen italialainen Cubo-sohva on saanut uuden verhoilun ja Kirsin isän rengasalan yrityksessä vuosikausia palvelleet, öljyiset klassikkotuolit verhoiltiin niin ikään uudelleen.

– Hankintamme ovat hyvin harkittuja ja monet huonekaluistamme ovat kulkeneet mukanamme kodista toiseen, Caj Eklund sanoo.

Vapaa-aikana perhe Eklund ajaa toisinaan myös mökilleen Pusulaan, jonne on matkaa vain 80 kilometriä. Lyhyen matkan ajaa tarvittaessa vaikka edestakaisin.

– Mökkimaisemista muistuttaa kodissamme myös meille hyvin rakas koivutaulu, joka on tilattu Suomen Luontokuvaajien kautta. Vaikka kuva ei olekaan Pusulasta, niin se tuo mieleen suomalaisen koivumetsän kauneuden, Kirsi Eklund hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 200 ihmisen hätämajoitus joutuu lähtemään pois Kalliosta – tähän osoitteeseen romanit siirtyvät Helsingissä
 2. Lukijalta: Onneksi edes yksi alue Helsingissä on säästynyt valkoposkihanhilta
 3. Daniel Sazonov Helsingin Uutisissa: "Valkoposkihanhi pitäisi lisätä metsästettävien lajien joukkoon"
 4. Jakomäen Alkon avajaispäivä selvillä – "Valikoimaan 225 viiniä ja väkeviä 125"
 5. Omatoimisuus saapui Helsingin kirjastoihin – näihin kolmeen pääsee sisälle, vaikka henkilökunta ei ole paikalla
 6. T24: Tänä kesänä Tallinnan Ülemistessä liikennöi ensimmäinen Virossa kehitetty robottibussi – Matkailija voi hypätä bussin kyytiin maksutta
 7. Espoolainen lääkärikansanedustaja ehdottaa ruokiin energiamäärän kertovia "liikennevaloja" – "Vatsa ei tunnista syötyjä kaloreita, vaan ainoastaan syödyn ruuan määrän"
 8. Elisa paransi yhteyksiään Helsingissä – koskee näitä kaupunginosia
 9. T24: Tallinkin kaikki laivat seilaavat koronakriisin jälkeen jälleen merellä – Syksyllä joidenkin laivojen liikennöinnissä tulee olemaan tauko
 10. Kolumni: Koronakesä vaatii ketteryyttä
 11. Stoalla laitetaan jalalla koreasti – ilmaiset paritanssituokiot jatkuvat
 12. Pääkirjoitus: Senaatintorin jättiterassi on tyylikäs, mutta osataan sitä Itä-Helsingissäkin
 13. Helsingin pyörävarkauksista tuttu "herrasmiesilmiö" piinaa nyt Espoota – tämä merkki on pyörävarkaiden suosikki
 14. Näin Tattarisuon ruumiiden jäljet johtivat Kallioon –  1930-luvun kammottavista tapahtumista syntyi tunnettu sanonta suomen kieleen
 15. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset yli viisinkertaistuneet Hus-alueella – ole tarkka näillä Helsingin alueilla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset yli viisinkertaistuneet Hus-alueella – ole tarkka näillä Helsingin alueilla
 2. 200 ihmisen hätämajoitus joutuu lähtemään pois Kalliosta – tähän osoitteeseen romanit siirtyvät Helsingissä
 3. Helsingin pyörävarkauksista tuttu "herrasmiesilmiö" piinaa nyt Espoota – tämä merkki on pyörävarkaiden suosikki
 4. Näin Tattarisuon ruumiiden jäljet johtivat Kallioon –  1930-luvun kammottavista tapahtumista syntyi tunnettu sanonta suomen kieleen
 5. Helsinkiläiset reissaavat nyt Porvooseen – Ville ja Saara: "Emme ole edes harkinneet ulkomaille lähtöä"
 6. Pienpanimoiden pop up -olutterassi avautuu keskelle Helsingin ydintä – mahtuu 950 ihmistä kerralla
 7. Tappajaetanat valtasivat helsinkiläisen asuinalueen – apua pyytänyt asukas ällistyi kaupungin vastauksesta
 8. T24: Tallinkin ja Eckerö Linen autolähtöselvitys siirtyi uuteen paikkaan Vuosaaren satamassa
 9. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 10. Näillä kolmella alueella Helsingissä suositellaan nyt punkkirokotetta – Perheenäiti Iina: Päätöstä vauhditti lapsen saama borrelioosi
 11. Hakaniemen hallikauppiaat pelkäävät, vaikuttaako lähes 20 miljoonaa euron huoltopihan rakentaminen vuokriin: "Olotila on ollut ristiriitainen"
 12. Jakomäen Alkon avajaispäivä selvillä – "Valikoimaan 225 viiniä ja väkeviä 125"
 13. Uusi saarikohde avautui vain muutaman minuutin matkan päässä Kauppatorista – perillä odottaa wau-elämys
 14. 1700-luvulta yhtäjaksoisesti järjestetyille Helsingin silakkamarkkinoille iso uudistus – "Saaristolaistori ja elämyksiä"
 15. 3600 ihmisen asuinalueen rakentaminen alkoi – Kalasataman liikenteeseen useita muutoksia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.