Herttoniemessä avautuu Prisma ja uusi kauppakeskus – "Kaikkien toiveena varmasti on, että metroasema saataisiin uudistettua pian"

Hertsistä pääsee metroasemalle kävelysiltaa pitkin. Hertsin kauppakeskuspäällikkö Hanna Feodorov toteaa, että metroasema olisi hyvä saada uudistettua pian. Janne Koivisto

Janne Koivisto

Kauppakeskus Hertsin liiketiloista on vuokrattu kaksi kuukautta ennen avajaisia melkein 90 prosenttia.

– Tietysti saisi olla tässä kohdassa vähän enemmänkin, mutta toisaalta on aika yleistä, että silloin, kun keskus aukeaa, tyhjiin liiketiloihin otetaan muutamia pop up -toimijoita. Sillä saadaan vielä lisättyä tarjontaa avaukseen, Hertsin kauppakeskuspäällikkö Hanna Feodorov Newsecilta kommentoi.

Feodorovin mukaan vapaana olevat tilat ovat kooltaan 50–200 neliömetriä.

– Isoja liiketiloja pystytään joissakin tapauksissa muokkaamaan ja jakamaan.

Feodorov on luottavainen, että vapaisiin liiketiloihin löytyy vuokralaiset. Hän huomauttaa, että kauppakeskus kehittyy koko ajan.

– Osa liiketiloista avautuu syksyllä. Silloin voimme jälleen järjestää uusien liikkeiden avajaistapahtuman.

Hertsin avajaisia vietetään 19. maaliskuuta.

Kauppakeskuspäällikkö vie kierrokselle työmaalle. Hän liikkuu työmaalla tottuneesti, sillä työskenteli aiemmin rakennusliikkeen palveluksessa uudisrakennuskohteissa.

– Siitä on ollut iso etu, että ymmärtää työmaalla, mitä missäkin tapahtuu.

Yksi pääsisäänkäynneistä on kulmittain K-Supermarket Hertan kanssa. Se vie Prisma-tason aukiolle. Rakentajat ahertavat parhaillaan katon kimpussa.

Pääsisäänkäynnin viereen tulee ravintoloita ja kahviloita.

– Viimeisimpänä on saatu mukaan Kotipizza, joka on kiva lisä ravintolakokonaisuuteemme, ja Melissa Konditoria, joka täydentää hyvin kahvilapalveluita, Feodorov kertoo.

– Sitten on useampi sopimus, jota en voi vielä paljastaa. Ne tulevat viimeistään syksyn avaukseen.

Aukion keskelle avautuu Sesonkipuoti, joka tuo Hertsiin toritunnelmaa.

Kauppakeskus jakautuu kahteen suuntaan. Toisessa suunnassa on pienempiä liiketiloja ja käynti entisen kauppakeskus Megahertsin puolelle, toisessa suunnassa Prisma.

Prisman edestä liukuportaat nousevat toiseen kerrokseen, jonne tulee muun muassa päiväkoti, kirjasto ja nuorisotila.

Kirjasto ja nuorisotila toimivat yhteisessä tilassa. Vierestä pääsee kävelysillalle, joka vie Itäväylän yli metroasemalle.

– Kaikkien herttoniemeläisten toiveena varmasti on, että metroasema saataisiin uudistettua pian, Feodorov toteaa.

Hertsi sijoittuu Itiksen ja Redin väliin. Laajasaloon avattiin reilu vuosi sitten kauppakeskus Saari.

Miten näet Hertsin aseman tässä kokonaisuudessa?

– Näen Hertsin ehdottomasti paikallisena keskuksena. Olemme keskittyneet koko ajan siihen, että palvelemme paikallisesti mahdollisimman hyvin. Herttoniemestä on puuttunut tällainen kokonaisuus, joka kokoaa kattavat arjen palvelut yhden katon alle, Feodorov sanoo.

Hän huomauttaa, että lähistöllä asuu 48 000 asukasta ja lisää tulee, kun samaan kortteliin valmistuu hoivakoti ja kolme asuinkerrostaloa.

Autoilija, huomioi nämä

Liikenteen poikkeusjärjestelyt jatkuvat Herttoniemessä edelleen.

Projektinjohtaja Juha-Matti Varjonen kertoo, että Suunnittelijankatu on poikki siihen asti, että sen varrella olevat asuinkerrostalot valmistuvat keväällä 2021 ja kaupunki rakentaa kadun uudelleen. Siihen asti Itäväylälle ajetaan Työnjohtajankadun kautta.

Kerrostalojen rakentamisen vuoksi Insinöörinkadun ajoväylää on siirretty. Hertsin pysäköintihalliin ajetaan Insinöörinkadulta ja Operaattorinkadulta.

Operaattorinkatu valmistuu Hertsin yhteydessä maaliskuussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut