Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinkiläisvanhemmat antoivat päivähoidolle huippuarvosanan – nämä mainittiin kehittämiskohteiksi

Vanhemmat ovat tyytyväisiä Helsingin varhaiskasvatukseen. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala selvitti loppuvuodesta varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä sähköisellä kyselyllä.

Kyselyyn saatiin yli 16 000 vastausta. Tällä kertaa vastausasteikkoa oli muutettu aiempaa laajemmaksi (1–7) hajonnan esiintuomiseksi. Vastausten perusteella kokonaistyytyväisyys varhaiskasvatukseen ja esiopetuksen on 6,3 ja jopa 52 prosenttia vastaajista antoi parhaan arvosanan 7. Kaikkein eniten täyttä arvosanaa 7 annettiin perhepäivähoidosta.

Vastaajista suurin osa oli päivähoidossa tai esiopetuksessa olevien lasten vanhempia. Muut vastaajat olivat leikkipuistojen, perhepäivähoidon, ryhmäperhepäivähoidon, kerhotoiminnan tai vuorohoidon asiakkaita.

Myönteisinä asioina huoltajat nostivat vastauksissaan henkilökunnan ammattimaisuuden ja lapsen yksilöllisen tukemisen varhaiskasvatuksessa.

Kehittämiskohteiksi vastauksissa nostettiin huoltajien tiedonsaannin lisääminen lapsen tutustumisjaksolla päiväkodeissa. Lisäksi huolta aiheutti henkilökunnan vaihtuvuus.

– Olemme iloisia vastausten määrästä ja tyytyväisiä hyviin tuloksiin. Esille nousseista haasteista ja kehittämiskohteista jaamme yhteisen näkemyksen huoltajien kanssa ja jatkamme työtä niiden ratkaisemiseksi. Meneillään on erilaisia toimenpiteitä henkilöstön saatavuuden parantamiseksi ja työolosuhteiden kehittämiseksi, sanoo varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas

Lisäksi kaupunki työstää uuden tutustumispaketin perheille varhaiskasvatuksen aloitusvaiheeseen.

Pormestari Jan Vapaavuori on perustanut Helsinkiin kaupunkitasoisen työryhmän, jonka tehtävänä on ratkoa varhaiskasvatuksen työvoimapulaa. Tammi- ja helmikuussa järjestetään kaksi henkilöstötilaisuutta, joissa halutaan työntekijöiden näkemyksiä nykyisistä työoloista sekä uusia ratkaisuideoita niiden parantamiseen.