Asukasyhdistys ihmettelee: Miksi uudelle asuinalueelle ei kaavoitettu päiväkotia? – "Toimistopäiväkoti" saa leikkipihan toriaukiolle 60 metrin päähän

Bruno Granholmin aukiolle tuleva leikkipiha on päiväkodin aukioloaikojen ulkopuolella perheiden vapaassa käytössä. Arkisto/Aapo Siippainen

Kaisa Paastela

Vallilaan Konepajankujalle rakennetaan poikkeusluvalla päiväkoti toimistorakennukseen. Päiväkodissa on 150 paikkaa suomen- ja ruotsinkielistä varhaiskasvatusta varten. Aidattu leikkipiha, 750 neliötä, rakennetaan noin 60 metrin päähän Bruno Granholmin aukiolle.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi hankkeen vaatimat poikkeukset asemakaavoihin tiistaina.

Lautakunnan mukaan päiväkotitilojen sisäilmaolosuhteisiin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Ilmanotto tulee järjestää tehokkaasti suodatettuna Konepajankujan puolelta sekä mahdollisimman etäältä vilkkaista kaduista ja korttelin läpi kulkevasta jalankulkuyhteydestä. Päiväkodin sisätiloissa tulee saavuttaa melutason päiväohjearvo 35 desibeliä.

Leikkipiha tulee suunnitella osana Bruno Granholmin aukiolle kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja teollisuushistoriallisesti merkittävän paikan ominaispiirteet huomioon ottaen, eikä sille saa saa sijoittaa kiinteitä katoksia tai välinevarastoja. Leikkipihan tulee päiväkodin toiminta-aikojen ulkopuolella olla avoimesti kaupunkilaisten käytössä.

Hermanni–Vallila-seura mainitsee muistutuksessaan poikkeamislupahakemukseen, että seura pitää hämmentävänä sitä, että Konepajan asuinalueelle ei ole aikoinaan suunniteltu päiväkotia vallilalaisten lasten tarpeisiin.

Hermanni–Vallila-seuran mielestä on hyvä asia, että alueelta on löytynyt tilaa päiväkodille, vaikka tässä vaiheessa alueen rakentamista sijainti ei ole paras mahdollinen.

Seuran mukaan paremmalla suunnittelulla päiväkoti olisi saatu rauhallisemmalle paikalle Konepajan kortteleihin siten, että leikkipiha olisi ollut suoraan päiväkodin yhteydessä.

Asukasyhdistys myös toivoo, että Pasilaan rakentuvalla alueella on otettu huomioon päiväkotitarve riittävän laajasti niin, että Konepajankujalta paikkoja osoitetaan ensisijaisesti vallilaisille lapsille.

Alueella tarvitaan kaupungin mukaan korvaavia varhaiskasvatuspalveluita ruotsinkielisille lapsille, sillä Itä-Pasilassa joudutaan luopumaan yhdestä huonokuntoisesta päiväkotitilasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 2. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 3. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 4. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 5. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 6. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 10. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”
 14. T24: Koronan takia Tallinnan lentokentän kautta kulki kesäkuussa vain 25 000 matkustajaa – Viime vuonna matkustajia oli yli 317 000
 15. Päätoimittaja Kannala: "Vapaavuoren turhautuminen tarjoaa väylän kokoomuksen ja pormestarin horjuttamiseen"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 3. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 4. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 5. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 6. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 7. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 8. Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron
 9. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 10. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 11. Häirikkö piinasi naapureita vuosia ja lopulta asunnon valtasi liekkimeri – Laura jäi loukkuun kerrostalon ylimpään kerrokseen: "Tiesin, että jotain tällaista tulee tapahtumaan"
 12. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 13. T24: Open House Tallinna avaa Viron pääkaupungin suljetut rakennukset yleisölle ensi viikonloppuna
 14. Triplan parjattu 0,40 e/h -palvelu otettiin vihdoin käyttöön – "Meillä oli teknisiä haasteita"
 15. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.