Asukasyhdistys ihmettelee: Miksi uudelle asuinalueelle ei kaavoitettu päiväkotia? – "Toimistopäiväkoti" saa leikkipihan toriaukiolle 60 metrin päähän

Vallilaan Konepajankujalle rakennetaan poikkeusluvalla päiväkoti toimistorakennukseen. Päiväkodissa on 150 paikkaa suomen- ja ruotsinkielistä varhaiskasvatusta varten. Aidattu leikkipiha, 750 neliötä, rakennetaan noin 60 metrin päähän Bruno Granholmin aukiolle.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi hankkeen vaatimat poikkeukset asemakaavoihin tiistaina.

Lautakunnan mukaan päiväkotitilojen sisäilmaolosuhteisiin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Ilmanotto tulee järjestää tehokkaasti suodatettuna Konepajankujan puolelta sekä mahdollisimman etäältä vilkkaista kaduista ja korttelin läpi kulkevasta jalankulkuyhteydestä. Päiväkodin sisätiloissa tulee saavuttaa melutason päiväohjearvo 35 desibeliä.

Leikkipiha tulee suunnitella osana Bruno Granholmin aukiolle kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja teollisuushistoriallisesti merkittävän paikan ominaispiirteet huomioon ottaen, eikä sille saa saa sijoittaa kiinteitä katoksia tai välinevarastoja. Leikkipihan tulee päiväkodin toiminta-aikojen ulkopuolella olla avoimesti kaupunkilaisten käytössä.

Hermanni–Vallila-seura mainitsee muistutuksessaan poikkeamislupahakemukseen, että seura pitää hämmentävänä sitä, että Konepajan asuinalueelle ei ole aikoinaan suunniteltu päiväkotia vallilalaisten lasten tarpeisiin.

Hermanni–Vallila-seuran mielestä on hyvä asia, että alueelta on löytynyt tilaa päiväkodille, vaikka tässä vaiheessa alueen rakentamista sijainti ei ole paras mahdollinen.

Seuran mukaan paremmalla suunnittelulla päiväkoti olisi saatu rauhallisemmalle paikalle Konepajan kortteleihin siten, että leikkipiha olisi ollut suoraan päiväkodin yhteydessä.

Asukasyhdistys myös toivoo, että Pasilaan rakentuvalla alueella on otettu huomioon päiväkotitarve riittävän laajasti niin, että Konepajankujalta paikkoja osoitetaan ensisijaisesti vallilaisille lapsille.

Alueella tarvitaan kaupungin mukaan korvaavia varhaiskasvatuspalveluita ruotsinkielisille lapsille, sillä Itä-Pasilassa joudutaan luopumaan yhdestä huonokuntoisesta päiväkotitilasta.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut