Kuva: Uusi sekakortteli vireillä Helsinkiin – vanha ostari lähdössä alta

Vuosaaren pohjoisen ostarin alueen uudistaminen on nytkähtänyt vihdoin eteenpäin. Aluetta koskevan asemakaavamuutoshakemuksen jättänyt Vuosaaren Liikekeskus Oy on neuvotellut tonttinsa kehittämisestä Bonava Suomi Oy:n ja Helsingin kaupungin kanssa viime vuonna. Kaavamuutoksen pohjana käytetyn viitesuunnitelman on tehnyt L Arkkitehdit.

Nykyinen ostari on tarkoitus purkaa ja tilalle rakennettaisiin niin sanottu sekakortteli. Asuinrakennuksista tulisi 5–8-kerroksisia, osa asumisesta olisi erityisasumista. Sekakorttelin yksikerroksisiin osiin tulisi yksityinen päiväkoti, liiketiloja ja asumisen yhteistiloja. Korttelin keskelle tulisi aukio, joka nivoutuu Ilveskorvenpuistoon.

Samassa yhteydessä tutkitaan kaupungin aloitteesta myös tehokasta täydennysrakentamista Niinisaarentien, Kallvikintien ja Neitsytsaarentien rajaamalle alueelle, josta osa on nyt puistoaluetta, osassa on 1960-luvun kerrostaloja. Kaavasta on suunnitelmien mukaan tarkoitus tehdä sellainen, että se mahdollistaa vanhojen kerrostalojen purun edellä mainitussa kohdassa.

Täydennysrakentamismahdollisuutta tutkitaan myös Mustalahdentien pohjoispuolisille lähivirkistys- ja autopaikkojen korttelialueille.

Kaavamuutoksen tarkoituksena on saada lisää asuntoja hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle Kallvikintiellä kulkevan nykyisen bussiliikenteen runkolinjan 560 läheisyyteen. Kyseinen linja on esitetty yleiskaava 2016:ssa korvattavaksi pikaraitiotieyhteys raidejokeri 2:lla arviolta 2030-luvulla.

Kaavahankkeessa Ilveskorvenpuisto on suunniteltu säilymään pääosin ennallaan. Puistoa koskien on meneillään erillinen peruskorjaushanke, jossa puiston toimintoja ja tiloja kehitetään, lammen ruoppausta suunnitellaan ja kasvillisuutta kunnostetaan.

Asemakaavan muutoksen yhteydessä tutkitaan liiketilapaviljongin sijoittamista puiston pohjoisnurkkaan Mustalahdentien ja Kallvikintien risteykseen yhteyteen sekä Mustalahdentien mahdollista leventämistä tai siirtoa nykyistä katulinjausta etelämmäs osittain puistoalueelle.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut