Koululainen asensi vakoiluohjelman koulun tietokoneisiin, kertoo HS

Espoon Saunalahden koulun oppilas asensi vakoiluohjelman kahdelle koulun tietokoneelle, jotka olivat luokkahuoneissa yhteisessä käytössä. Koulun opettaja havaitsi ohjelman, kertoo HS uutisessaan

Oppilas oli asentanut koneille ohjelman, joka kopioi koneen näppäimistön toiminnan tekstiksi. Ohjelma tallensi siis esimerkiksi salasanoja. Oppilas myös onnistui salaamaan ohjelman niin, että sitä oli erittäin vaikea avata. Espoo ilmoitti tapauksesta tietosuojavaltuutetulle kesällä.

– Henkilötietoja ei loukattu, vaikka niitä tallentui. Tekijä ei tehnyt tällä ohjelmalla mitään, Espoon tietoturvapäällikkö Matti Parviainen sanoo.

Parviaisen mukaan oppilas halusi nähdä, pystyykö hän asentamaan kielletyn ohjelman. Koneiden tietoturvakontrolli oli sattumalta vajavainen oppilaan asentaessa ohjelman. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio on antanut Espoon kaupungille huomautuksen, jonka mukaan kaupungin on ryhdyttävä toimiin, jotta kaikkia mahdollisen tietoturvaloukkauksen kohteeksi joutuneita tiedotetaan asiasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut