Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Supertähti Shawn Huffilta raaka totuus Helsingin yleisömääristä – "Sama koskee kaikkia lajeja"

Helsingissä on syttymässä tänä keväänä uudenlainen korishuuma. Vuonna 2013 perustettu Helsinki Seagulls on tällä hetkellä suurin ennakkosuosikki Korisliigan mestariksi. Historiansa parasta kautta pelaava joukkue johtaa runkosarjaa. Häviöitä on kertynyt vain neljä.

Voittojen tielle joukkuetta on ollut siivittämässä muun muassa suomalaisen koripallon parhaimmistoon kuuluva Shawn Huff, 35. Pitkän kansainvälisen uran tehnyt Huff palasi Suomeen ja teki syksyllä kolmivuotisen sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa. Hän on kapteenina myös Suomen maajoukkueessa eli Susijengissä.

Shawn Huff on Torpan Poikien kasvatti. Hän muistelee, kuinka 1990-luvulla Helsingin ja pääkaupunkiseudun koriskenttä oli täysin erilainen.

– ToPon lisäksi oli Namika ja Pantterit.

Myöhemmin tuli myös Espoon Honka, jossa Huff oli voittamassa 2000-luvun alussa Suomen mestaruuksia ennen siirtymistä Yhdysvaltojen yliopistosarjaan.

Seagulls on tällä hetkellä ainoa pääkaupunkiseudun joukkue miesten Korisliigassa. Huff näkee asetelmassa paljon hyvää, vaikka kilpailu puuttuukin. Seagullsilla ei ole omaa junioritoimintaa, mutta se tekee paljon yhteistyötä muiden joukkueiden kanssa.

–Haluamme ajatella itseämme koko Helsingin joukkueena ja kaikkien juniorijoukkueiden edustusjoukkueena.

Huffin mielestä koripallolla on nyt hyvät mahdollisuudet kasvaa Helsingissä.

– Raaka totuus on, ettei Helsingissä kukaan tule katsomaan keskinkertaista seuraa. Sama koskee kaikkia lajeja.

Koripallon ottelu-olosuhteissa on kuitenkin paljon parannettavaa. Töölön kisahalli odottaa remonttia ja koripalloväki esimerkiksi Helsinki Garden -hankkeen etenemistä.

Helsinki Seagullsin kotiotteluiden katsojakeskiarvo on ollut tällä kaudella hieman alle 1 000.

– Jos Hartwall-areenalla 13 000 ihmistä menee katsomaan Suomen koripallomaajoukkuetta, niin uskon että muutama tuhat lähtee katsomaan seurakoristakin isommalle areenalle. Massaa on.

Kun maajoukkue siirsi pelinsä vuonna 2011 ensimmäistä kertaa Helsingin jäähalliin, monet pitivät joukkuetta Huffin mukaan hulluna.

– Yhtäkkiä halliin tulikin 6 000 katsojaa, hän muistelee.

Töölön kisahallista Huffilla on paljon hyviä muistoja. Nuorena Huff seurasi, kun hänen isänsä Leon Huff pelasi Panttereissa.

– Olen kasvanut siellä nuorena. On ollut ihana palata pelaamaan Kisahalliin. Helsinki kaipaisi kuitenkin modernia palloiluhallia, jossa palvelut ja olosuhteet ovat kunnossa.

Helsinki Seagulls – Kataja Basket keskiviikkona 15.1. Töölön kisahallissa kello 18.30.

Helsinki Seagulls – KTP-Basket ke 22.1. kello 18.30.