Kallion hehkutettu kierrätysliike sulki ovensa – "Olemme kääntäneet uuden sivun raskaan vuoden jälkeen"

Hyvälaatuista kierrätysvaatetta myyvä Recci keskittyy nyt Unioninkadulla sijaitsevaan myymäläänsä. Arkisto/Sanna Jompero

Kaisa Paastela

Kallion kierrätysmyymälä Recci on mennyt kiinni joulun alla. Liike jatkaa toimintaansa toisessa myymälässä Unioninkadulla Kruununhaassa.

Recci ottaa vastaan vanhoja vaatteita, kenkiä ja laukkuja lahjoituksina ja myy ne myymälässä ja kierrättää uusiokäyttöön. Recillä on lisäksi kierrätyslaatikoita HSY-kierrätyspisteissä ja Rinki-ekopisteissä.

– Valitettavasti jouduimme sulkemaan Kallion myymälän kannattamattomana. Olemme kääntäneet uuden sivun raskaan vuoden jälkeen ja tsemppaamme uudella innolla kuluvalle vuodelle. Keskitymme toistaiseksi Kruununhaan myymälään ja mahdollisista uusista suunitelmista informoimme somekanaviemme kautta, Recci-myymälästä kerrotaan Helsingin Uutisille sähköpostitse.

Recci kertoo verkkosivuillaan, että sille päätyvästä kierrätysmateriaalista vain pari kolme prosenttia päätyy energiajätteeksi. Lahjoitustavarasta 10–20 prosenttia myydään liikkeessä ja loput kierrätetään.

Kierrätystekstiilimateriaalia käytetään esimerkiksi autoissa, pesukoneissa ja astianpesukoneissa eristeenä ja täytteenä. Rikkinäiset kengät ja laukut rouhitaan täytemateriaaliksi, jota käytetään muun muassa asvalttiteissä.

Aiheeseen liittyvää

 1. Jätteen määrässä ennätyskasvu – kaatopaikalle kuskataan orgaanijätteestä alle prosentti
  15.1.2020 14:25
 2. Helsingin Sortti-asemalla kävijäennätys rikki – tässä syyt jäteaseman menestykseen
  8.1.2020 20:30
 3. Tekstiilikierrätystä ei vielä osata: ihmiset tuovat keräykseen jätettä – "Kokeilun jatkoa ei voida luvata"
  7.12.2019 9:10
 4. Helsinkiläisfirma löysi markkinaraon 500 000 kilolle jätevaatteita – "Eivät kelpaa edes kierrätykseen"
  17.8.2017 7:15
 5. Lojuuko nurkissasi ylimääräisiä kenkiä? – Nyt voit lahjoittaa ne asunnottomille
  28.9.2016 9:04

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut